Anlık Bildirim

Volkswagen, Avrupa'nın en çok satan otomobil markası oldu

2021'de Avrupa genelinde yaklaşık 9,7 milyon araba satılırken, Alman markası Volkswagen önemli bir farkla, rakipleri Peugeot ve Toyota'yı geride bıraktı.        

Volkswagen, Avrupa'nın en çok satan otomobil markası oldu Tam Boyutta Gör

Aralık, otomobil üreticileri için 2021'in en kötü ayıydı. Yeni otomobil satışları 2020'ye kıyasla %22,8 düşüş gösterirken, Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği, Avrupa otomotiv pazarındaki en popüler markaları sıralayarak 2021'in sonuçlarını yayınladı. Sıralamada birincilik Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in.

Satışlardaki yıllık %6,7'lik düşüşe rağmen Volkswagen, geçen yıl Avrupa'nın en popüler otomobil markası oldu ve Toyota ve Peugeot dahil tüm rakiplerini geride bıraktı. Alman otomobil devi, 2021 yılının 12 ayı boyunca yeni araçlarından 1.08 milyon adet sattı. Pazarda ikinci sırada yer alan Peugeot aynı dönemde 649.514 araç satarken, Avrupa otomobil pazarının üçüncü sırasında yer alan Japon Toyota ise yıl boyunca satışlarını %9,1 oranında artırarak 615.142 yeni araç satışına ulaştı.

Toyota ile birlikte, Avrupa'da satışlarını artıran bir diğer şirket de Hyundai Group oldu. Geçen yıl, yeni Hyundai ve KIA araçlarının Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık'taki toplam satışları, 2020 yılına göre %21,1 artarak 828.337 adede ulaştı. Bu da Korelilerin genel satış sıralamasında onuncu sırada yer almasını sağladı.

Volkswagen, Avrupa'nın en çok satan otomobil markası oldu Tam Boyutta Gör

Pandemi otomobil satışlarını olumsuz etkiledi

Ancak, tüm markalar yılı olumlu sonuçlarla kapatamadı. Geçen yıla oranla Alfa Romeo otomobil satışları %27,8 düşüşle 26.322 adede geriledi. 2020'de yakında Avrupa'dan çekileceğini açıklayan Japon şirketi Mitsubishi'nin yıllık otomobil satışları 73.370 adede düştü. 2021, Ford için de kötü bir yıl oldu. Geçen yıl, Amerikalı otomobil üreticisi bir yıl öncesine göre Avrupa'da %19 daha az yeni otomobil sattı.

2021'de Avrupa'da toplamda 9,7 milyon yeni araba satıldı, bu da 2020'ye göre %2,4 azalış demek. Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği temsilcilerine göre satışlardaki düşüş, pazardaki neredeyse tüm markaları olumsuz etkileyen yarı iletken kıtlığının bir sonucu. Yeni araba satışları hala pandemi öncesi seviyelerden uzak. Sonuç olarak da 2021'de Avrupa Birliği'nde yeni araç tescil sayısı 2019'a göre 3,3 milyon daha az oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim