Anlık Bildirim

Volkswagen'den Türkiye açıklaması: “bir harp meydanının yanına temel atmayacağız”

Volkswagen'in Türkiye'deki fabrika yatırımına yönelik kesin kararını açıklaması beklenirken şirketin CEO'su Herbert Diess'ten sert ifadeler içeren bir açıklama geldi. İşte Herbert Diess'in ifadeleri:

Volkswagen'den Türkiye açıklaması: “bir harp meydanının yanına temel atmayacağız” Tam Boyutta Gör

Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye’deki fabrika yatırımını askıya alan Volkswagen’in net kararının ortaya çıkması beklenirken şirketin CEO’su Herbert Diess, Türkiye’ye yönelik çok sert açıklamalarda bulundu.

Diess, LinkedIn’de paylaştığı “Küresel Şirket Olmanın Anlamı” başlıklı yazısında son dönemde Türkiye yatırımıyla ilgili birçok mektup aldıklarını ve kamuoyunda kendilerine çağrılar yapıldığını dile getirdi. Diess, “Bir taraftan Volkswagen’ın siyasi bakımdan tarafsız, salt ekonomik değerlendirmeler ışığında karar alması beklentisi dile getirilirken, diğer taraftan Türkiye kararının ahlaki açıdan gözden geçirilmesi beklentisi gündeme getiriliyor” ifadelerinde bulundu.

Diess, Türkiye'nin büyük pazarı ve gelişmiş sanayisi ile çok uygun bir yatırım lokasyonu oldugunu vurgularken, burada yatırım yapmanın Volkswagen’ın "ekonomik çıkarına olduğunu" ama buna rağmen son gelişmeler ışığında yeni fabrika açma kararlarını ertelediklerini hatırlattı. Alman hükümeti ve Avrupa Birliği’nin, Suriye’nin kuzeyindeki askeri operasyon konusundaki değerlendirmesine katıldıklarını açıklayan VW CEO’su, yatırımı gerçekleştirmek için belirledikleri koşulu şu sözlerle ifade etti:

“İnsanlar öldürüldüğü müddetçe, bir harp meydanının yanına temel atmayacağız.”

Türkiye'nin 9 Ekim'de başlattığı Barış Pınarı Harekâtı Avrupa başkentlerinde tepkiye yol açmış Avrupa Birliği tarafından kınanmıştı. Alman kamuoyunda da artan tepkiler üzerine VW, Manisa'da kurulması planlanan yeni üretim tesisi için kararını aralık ayı sonuna ertelediğini duyurmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
25348 kez okundu.
243 kişi, toplam 270 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, volkswagen açıklama ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim