Anlık Bildirim

Volkswagen'den Türkiye açıklaması: "Görüşmelerimiz tamamlanmak üzere"

Yeni fabrika yatırımı için karar aşamasında olan Volkswagen'in yönetim kurulu üyesinden Türkiye lehine açıklamalar geldi. Volkswagen ve Türkiye anlaşmaya çok yakın.

Volkswagen'den Türkiye açıklaması: 'Görüşmelerimiz tamamlanmak üzere' Tam Boyutta Gör

Volkswagen’in yeni fabrika yatırımı için tercihini Türkiye’den yana kullanacağı bir süredir gündemde. Henüz net kararını açıklamayan Alman otomotiv devinden bu konuya yönelik olumlu bir açıklama geldi.

Berlin’de gazetecilerle bir araya gelen Volkswagen Yönetim Kurulu Üyesi Andreas Tostmann, kurulacak yeni fabrika için Türkiye lehine karar vermeye çok yakın olduklarını belirtti. “Türkiye (yetkilileri) ile görüşmelerimiz tamamlanmak üzere” diyen Tostmann, görüşmelerin iki hafta ya da daha kısa sürede tamamlanmasını beklediğini dile getirdi.

Reuters’ın şirkete yakın kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, Volkswagen’in yeni fabrikaya yapacağı yatırım 1 milyar euro’nun üzerinde olacak. Volkswagen Passat ve kuzeni Skoda Superb’in üretileceği fabrikada, Doğu Avrupa’ya gönderilmek üzere yılda 300,000 araç üretilecek.

Manisa’da kurulacağı söylenen fabrikanın 4 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor. Kaynaklara göre yapımına 2020 sonunda başlanacak fabrikada üretimin başlaması ise 2022 yılını bulacak. Konuyla ilgili gelişmeleri siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5406 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, volkswagen fabrika ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim