Anlık Bildirim

Volkswagen'den Türkiye'ye 2025'e kadar Passat sözü

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, 2023 itibariyle Passat üretiminin sonlandırılacağı iddiaları ve iptal edilen Türkiye yatırımıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Volkswagen'den Türkiye'ye 2025'e kadar Passat sözü Tam Boyutta Gör

Son dönemde Herbest Diess'in Türkiye yatırımının iptal edilmesine yönelik açıklaması ve Passat üretim ve satışının sonlandırılacağı iddialarıyla gündeme gelen Volkswagen'in Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv'den konuyla ilgili açıklamalar geldi.

Hatırlanacak olursa Passat'ın sedan versiyonunun üretim ve satışının 2023'ten itibaren hem Avrupa hem de ABD pazarı için sonlandırılacağı iddia edilmişti. Konuyla ilgili Habertürk'e konuşan Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu da bu iddiaları doğruladı. Fakat Volkswagen'in 2025'e kadar Türkiye için Passat sedanın üretim garantisi verdiğini de şu sözlerle açıkladı:

"Dünyada, Almanya dahil, Türkiye'den daha fazla Passat sedan satılan bir ülke yok. VW, 2024-2025'e kadar Türkiye için Passat sedanın üretim garantisini verdi. Sedan modeller Avrupa genelinde kurumlar tarafından tercih edilirken, bireysel satışlar ise SUV ve stationwagon karoserlere kayıyor. Pazardaki bu değişim yavaş yavaş Türkiye'ye de geliyor."

"Passat Manisa'da üretilseydi fiyatı değişmezdi"

Bilaloğlu, yatırım iptal olmasaydı ve Passat Manisa'da üretilseydi fiyatında bir değişim olur muydu sorusuna da şöyle yanıt verdi: "İster tekstil ürünü olsun, ister başka bir ürün olsun uluslararası markalar ürünlerinin fiyatlarını ürettikleri noktadan bağımsız olarak belirlerler. Passat Türkiye'de üretilmiş olsaydı, Türkiye'de satış fiyatı değişmezdi. Fakat, VW Türkiye'de fabrika açsaydı, tüketici markayı daha çok sahiplenebilirdi. Bu da, markanın pazar payında artışa yol açardı."

Volkswagen'den Türkiye'ye 2025'e kadar Passat sözü Tam Boyutta Gör

"Yatırımın iptal edilmesi Türkiye'ye özel bir durum değil"

Volkswagen'in Türkiye'de fabrika açmaktan vazgeçmesini de değerlendiren Bilaloğlu, bu kararın sadece Türkiye ile ilgili olmadığını, şirketin tüm dünyada henüz inşaatı başlamamış fabrika yatırımlarını askıya aldığını söyledi. İlerleyen dönemde bu durumun değişebileceğini belirten Bilaloğlu, "Türkiye otomotiv sanayisinde insan kaynağı, konumu ve üretim kalitesi açısından çok önemli bir noktada. VW gibi global bir üreticinin, Türkiye'ye yatırım yapmadan otomotiv faaliyetlerine devam etmesi çok zor görünüyor." şeklinde konuştu.

2021'de Türkiye'ye gelecek modeller

Ali Bilaloğlu, 2021 yılında Türkiye'ye gelecek modelleri de açıkladı. Buna göre yeni Golf yılın ilk çeyreğinde, Passat Alltrack üçüncü çeyrekte, T-Cross ise son çeyrekte satışa sunulacak. Seat cephesinde ise yılın ilk çeyreğinde Tarraco ve yeni Leon satışa sunulacak. Bunun yanı sıra Audi A3 de yılın ilk çeyreğinde satışa sunulacak modellerden.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
21228 kez okundu.
41 kişi, toplam 48 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
volkswagen passat, doğuş otomotiv ve Volkswagen
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim