Volvo on adet yeni otomobilini 30 metre yükseklikten aşağıya düşürdüğü "oldukça zorlu" bir çarpışma testi gerçekleştirdi. İsevçli şirket bu testle acil müdahale ekiplerinin kurtarma becerilerini uygulamalarına yardımcı olmakla kalmadı aynı zamanda en kötü acil durum senaryolarının simüle edilmesini sağladı.
Ayrıca Bkz. "Makyajlı Peugeot 3008 Türkiye'de: İşte fiyatı"
Volvo uzmanları bu sıradışı testi gerçekleştirmek için bir inşaat vinci kullandı. İsveçliler, bu vinç yardımıyla 30 metre yüksekliğe çıkardıkları on farklı modeli aşağıya bıraktı. Çarpışma öncesinde mühendisler, istenen hasar düzeyinin oluşması için her otomobilin ne kadar basınç ve kuvvete maruz kalması gerektiği hakkında kesin hesaplamalar yaptı.
İlginizi Çekebilir
Bu yaklaşım, çok yüksek hızda gerçekleşen otomobil kazaları, bir otomobilin bir kamyona yüksek hızda çarptığı kazalar veya bir otomobilin yandan şiddetli bir şekilde darbe aldığı kazaları simüle etmeyi mümkün kıldı.
Amaç ekiplerin hayat kurtarma yetkinliklerini geliştirmek
Bu gibi durumlarda otomobilin içinde yer alan insanların durumu kritik olabilir. Bu nedenle çarpışma testinin temel amacı, hasarlı araçları "hayat çeneleri" olarak bilinen hidrolik kurtarma aletleri yardımıyla açarak, kazazedeleri hızla dışarıya çıkarması gereken acil durum kurtarma ekiplerinin becerilerini geliştirmekti.
Kurtarma ekipleri genellikle hurdalıklardan alınan 15-20 yıl önce üretilmiş araçlar üzerinde eğitim görüyorlar. Ancak eski modeller ile modern otomobiller arasında çelik mukavemeti, güvenlik kafesi yapısı ve genel dayanıklılık açısından büyük bir fark var. Yeni Volvo'ların modern otomobiller arasında en sert çeliğe sahip olduklarını hatırlatalım.
Volvo'nun katkıda bulunduğu bu tür testler, kurtarma ekiplerinin yüksek dayanıklılık standarlarına göre üretilmiş yeni modeller üzerinde uygulama yaparak hayat kurtarma becerilerini ilerletmelerini ve yeni kurtarma teknikleri geliştirmelerini sağlıyor.
https://www.media.volvocars.com/global/en-gb/media/pressreleases/274379/watch-how-volvo-cars-drops-new-cars-from-30-metres-to-help-rescue-services-save-lives Yorum Yaz Paylaş Tweetle Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Kurtardığı hayatları bir düşünün, hemde sadece kendi araçlarında değil.
Aleminyum Tesla: (01.13 e dikkat)
Videodan da görüldüğü gibi sert çelikli Volvo hilal şeklini alırken Tesla tuğla gibi kalmış. Yandan alınan hasarlar direkt yolculara ulaşır, ön ve arka gibi yamulmaması gerekir yolcu kabini. Demekki herşey materyal değilmiş. Mühendislik çok daha önemli.
Ha 30m yüksekten yere çarpmışsın ha 80-100km hızla duvara. Günümüzde her araç önden darbelerde aynı işi yapıyor.
Yani büyütecek durum yok sadece itfayeciler için eğitim olmuş.
Seviyoruz seni, ama boş yapma Volvo, araç yap.
Yanlış düşünmüyorsam (ki düşüncem mantıksız geldi bana ama aksini kanıtlayamadım kendime) 87,32 km/s ile duvara çarpmakla aynı etki olmalı.
Eğer 87 km/s ile duvara çarpmakla eş değerse test tamamen şovmenlik.
Show business yani
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
10297 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Volvo, Otomobil ve