Anlık Bildirim

Volvo hayat kurtarmaya yardımcı olmak için yeni otomobillerini 30 metreden aşağıya attı

Volvo, şimdiye kadarki en zorlu çarpışma testlerinden birini gerçekleştirdi. Kurtarma ekiplerinin becerilerini geliştirmek amacıyla yapılan testte toplam on adet Volvo, bir vinçten aşağıya bırakıldı.

Volvo hayat kurtarmaya yardımcı olmak için yeni otomobillerini 30 metreden aşağıya attı Tam Boyutta Gör

Volvo on adet yeni otomobilini 30 metre yükseklikten aşağıya düşürdüğü "oldukça zorlu" bir çarpışma testi gerçekleştirdi. İsevçli şirket bu testle acil müdahale ekiplerinin kurtarma becerilerini uygulamalarına yardımcı olmakla kalmadı aynı zamanda en kötü acil durum senaryolarının simüle edilmesini sağladı.

Volvo uzmanları bu sıradışı testi gerçekleştirmek için bir inşaat vinci kullandı. İsveçliler, bu vinç yardımıyla 30 metre yüksekliğe çıkardıkları on farklı modeli aşağıya bıraktı. Çarpışma öncesinde mühendisler, istenen hasar düzeyinin oluşması için her otomobilin ne kadar basınç ve kuvvete maruz kalması gerektiği hakkında kesin hesaplamalar yaptı.

Volvo hayat kurtarmaya yardımcı olmak için yeni otomobillerini 30 metreden aşağıya attı Tam Boyutta Gör

Bu yaklaşım, çok yüksek hızda gerçekleşen otomobil kazaları, bir otomobilin bir kamyona yüksek hızda çarptığı kazalar veya bir otomobilin yandan şiddetli bir şekilde darbe aldığı kazaları simüle etmeyi mümkün kıldı.

Amaç ekiplerin hayat kurtarma yetkinliklerini geliştirmek

Bu gibi durumlarda otomobilin içinde yer alan insanların durumu kritik olabilir. Bu nedenle çarpışma testinin temel amacı, hasarlı araçları "hayat çeneleri" olarak bilinen hidrolik kurtarma aletleri yardımıyla açarak, kazazedeleri hızla dışarıya çıkarması gereken acil durum kurtarma ekiplerinin becerilerini geliştirmekti.

Volvo hayat kurtarmaya yardımcı olmak için yeni otomobillerini 30 metreden aşağıya attı Tam Boyutta Gör

Kurtarma ekipleri genellikle hurdalıklardan alınan 15-20 yıl önce üretilmiş araçlar üzerinde eğitim görüyorlar. Ancak eski modeller ile modern otomobiller arasında çelik mukavemeti, güvenlik kafesi yapısı ve genel dayanıklılık açısından büyük bir fark var. Yeni Volvo'ların modern otomobiller arasında en sert çeliğe sahip olduklarını hatırlatalım.

Volvo'nun katkıda bulunduğu bu tür testler, kurtarma ekiplerinin yüksek dayanıklılık standarlarına göre üretilmiş yeni modeller üzerinde uygulama yaparak hayat kurtarma becerilerini ilerletmelerini ve yeni kurtarma teknikleri geliştirmelerini sağlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11538 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volvo, otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim