Anlık Bildirim

Volvo, kablosuz elektrikli araç şarj teknolojisini test ediyor

Volvo Cars, İsveç'in Göteborg şehrindeki özel alanlarda yeni kablosuz şarj teknolojisini test etmeye başladı. Test programına seçilen XC40'lar bölgede taksi olarak hizmet verecek.

Volvo, kablosuz elektrikli araç şarj teknolojisini test ediyor Tam Boyutta Gör

Elektrikli araçların şarj süreleri ve yöntemleriyle alakalı çeşitli teknolojiler test ediliyor. Volvo da bu kapsamda yeni kablosuz şarj teknolojisini test ederek gelecek modellere uygulanabilirliğini ölçüyor.

Volvo, elektrikli otomobilleri kablosuz şarj eden teknolojiyi İsveç'in Göteborg şehrinde test ediyor. Burada, Volvo XC40 Recharge modelleri taksi olarak kullanılıyor. Kablosuz şarj uyumluluğuna da sahip olan otomobillerin asfalt yüzeyine entegre edilen şarj ünitesi üzerine gelmesi yeterli oluyor. Böylelikle şarj işlemi otomatik şekilde başlıyor, sürücünün herhangi bir şey yapmasına gerek kalmıyor. Testler şehirdeki 'Green City Zone' adı verilen özel alanlarda yapılıyor. 

İsveçli üreticinin belirttiğine göre şarj hızı 40 kW'tan fazla. Bu da sistemin neredeyse 50 kW kablolu DC şarj ünitesi kadar hızlı olduğunu gösteriyor. Volvo, kablosuz şarj teknolojisinin test süreci boyunca XC40'ların günde 12 saat çalışmasını ve yılda 100 bin kilometre mesafe kat etmesini umuyor. Bu sadece kablosuz şarj teknolojisinin değil, aynı zamanda elektrikli Volvo modellerinin de gerçek ticari kullanım koşullarında ilk kez dayanıklılık testine tabi tutulduğu bir süreç olacak.

Volvo'nun test ettiği sistemdeki kablosuz şarj üniteleri Momentum Dynamics'ten temin edilmiş. Söz konusu firma, kablosuz şarj konusunda önde gelen şirketlerden biri. Bunun dışında Volvo'nun İsveçli enerji şirketi Vattenfall ve enerji şirketi Göteborg Energi gibi başka partnerleri de bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim