Anlık Bildirim

BTK Başkanı Sayan: Booking.com'u biz engellemedik, kendileri erişime kapattı

Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerinin durdurulmasıyla ilgili açıklama yapan BTK başkanı, durumu gazetelerden okuduğunu ve kendi açılarından engellemenin aslında mümkün olmadığını söyledi.
Hatırlayacağınız gibi Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından açılan davanın dünkü duruşmasında, otel ve pansiyon rezervasyonları alanında hizmet veren Hollandalı Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verildi. Yayınlanan resmi yazıda gerekçe olarak platformun birlik üyesi işletmelere karşı haksız rekabet yürüttüğü dile getiriliyor.

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan ise bugünkü açıklamasında durumu gazetelerden öğrendiklerini ve konuyla ilgili kendilerine henüz herhangi bir yazı ulaşmadığını söyledi. BTK mevzuatında rekabetten dolayı engellemeye ilişkin madde bulunmadığının altını çizen Sayan, ilgili kurumlardan yazı beklendiğini ve gazetelerden okuduğu şekliyle kendi açılarından engellemenin mümkün olmadığını ekledi.

Şu an Booking.com’a giren kullanıcılar ülkemizdeki otellere rezervasyon yapamıyor fakat yurt dışındaki otel ve pansiyonlar için herhangi bir engel mevcut değil. Mahkeme kararlarında normalde siteyi tamamen erişime engellediklerini ifade eden BTK, Booking.com’un kendisinin alınan kararı yerine getirdiğini ve Türk makamlarından engelleme yapılmadığını yineledi. Özellikle sosyal medyada büyük tepkiyle karşılanan mahkeme kararın iptal edilip edilmeyeceği ise şimdilik bilinmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8933 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
btk, bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim