Anlık Bildirim

Google'ın sahte haberlerle mücadelede yeni aracı: CrossCheck

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken Facebook'un ardından Google da sahte haberlerin insanları etkilememesi için CrossCheck isimli bir program başlattığını duyurdu.

Google'ın sahte haberlerle mücadelede yeni aracı: CrossCheck
 

Fransa, nisan ayında ilk ayağı gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken geçen yıl ABD’deki başkanlık seçimlerinde yaşandığı gibi internetteki yalan haberlerin artması ve insanların oy tercihlerini değiştirmesi konusunda oldukça endişeli. Facebook geçtiğimiz günlerde bu konu hakkında açıklama yapmış ve gerçekle doğruyu ayırt edebilecek yeni bir haber filtresini kullanıma sunacağını duyurmuştu.
Google da bloğunda yaptığı açıklamayla Fransız seçmenlerin önümüzdeki aylarda sosyal medya haber akışlarında, web aramalarında ve diğer çevrimiçi aramalarda kime güvenebileceklerini anlamaları adına CrossCheck isimli bir platform oluşturduğunu duyurdu. Bu platform ile şu an sayıları 18’i bulan çeşitli medya kaynakları ile CrossCheck platformundaki haberleri rapor usulüyle doğrulamaya veya yanlışlığını ispat etmeye çalışacak.

Şimdilik platformda çalışacak medya organları şu şekilde: AFP (Agence France-Presse), BuzzFeed News, France Médias Monde (Fransa Observateurs de France 24), Fransa Télévisions, Global Sesler, Libération, La Provence, Les Echos, La Voix du Nord, Le Monde (Les Décodeurs ), Nice-Matin, Ouest-Fransa, Rue89 Bordo, Rue89Lyon, Rue89 Strazburg, Storyful ve StreetPress.

Facebook’un da platforma destek sunacağını açıklamasının ardından haber ayıklama konusunda oldukça başarılı olacağını düşünen Google, diğer bütün medya organlarını da kendisiyle beraber çalışarak doğru bilgiyi halka ulaştırmaya davet ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2403 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, facebook ve
2 etiket daha haber Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim