Anlık Bildirim

Google'dan yapay zekanın kopyaladığı haberler için açıklama

Google News'ta yapay zeka içerikleri tarafından oluşturulan kopya haberler için açıklama geldi. Google, yapay zekaya değil, kaliteli içeriklere önem verildiğini yineledi.
google news yapay zeka kopya haberler açıklama Tam Boyutta Gör
Üretken yapay zekanın yapabildikleri etkileyici; iyilik için güçlü bir araç ancak kolaylıkla kötülük için de kullanılabilir. Makalelerin yapay zeka kopyaları Google Haberler’e akın etmeye devam ederken şirketten açıklama geldi. Google, Google News’ta bir makalenin kaliteli olduğu sürece yapay zeka tarafından oluşturulup oluşturulmadığını umursamadıklarını söyledi.

Google: İçeriklerin nasıl oluştuğu değil, kalitesi önemli

Google Haberler, gerçek insan gazetecilerden alınan, yapay zeka aracılığıyla desteklenen ve herhangi bir biçimde veya stilde düzenlenmemiş rastgele web sitelerinde online olarak yayınlanan içeriklerle giderek daha fazla doluyor. Bu web siteleri trafiği artırmak amacıyla genelde düzinelerde başka yayından içerik çekiyor; çoğu zaman da içerikleri mümkün olduğunca çok sayıda reklamla eşliyor. Bu siteler her zaman bir sorun olmuştur ancak yapay zekanın yükselişi durumu daha da kötüleştirdi ve görünen o ki; Google News bu içerikleri filtreleme konusunda başarısız.

Yayıncılar, makalelerinin yapay zeka siteleri tarafından anında kopyalanıp Google News’a aktarıldığını bildirseler de Google pek umursamıyor gibi görünüyor. Google sözcüsü, içeriklerin nasıl üretildiğinden ziyade kalitesine önem verdiklerini söylüyor. Otomatik oluşturulan içerikler spam kabul ediliyor ve politikalara göre hareket ediliyor. Ancak, Google Haberler’de hâlâ otomatik oluşturulan içerikler var ve bunda yapay zekanın rolü büyük.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim