Anlık Bildirim

WhatsApp, mesajlara emoji ile tepki verme özelliği geliştiriyor

Meta çatısı altındaki diğer uygulamalarda bulunan emojiler ile tepki verme özelliği sonunda WhatsApp'a geliyor. Özelliğin yeni bir ekran görüntüsü ortaya çıktı. 

WhatsApp, mesajlara emoji ile tepki verme özelliği geliştiriyor Tam Boyutta Gör

Popüler sosyal medya uygulamalarında ilk kez Facebook’ta gördüğümüz ve sonrasında Instagram ve Twitter'a eklenen ‘emoji ile tepki özelliği’ şimdi de WhatsApp’a geliyor. Emoji ile tepki özelliğinin yeni ekran görüntüleri ortaya çıktı.

Facebook, Instagram ve Messenger’da kullanılan emoji ile tepki özelliği basitleştirilerek WhatsApp’a aktarılıyor. Kullanıcılar mesajlara hızlı bir şekilde kalp atabiliyor veya basılı tutarak farklı emojileri seçebiliyor. Hem bireysel mesajlarda hem de grup mesajlarında emoji ile tepki verilebiliyor. Bir mesaja kaç emoji atıldığını sohbet ekranında kolayca görebiliyoruz.

WhatsApp, mesajlara emoji ile tepki verme özelliği geliştiriyor Tam Boyutta Gör

Bu özellik sohbeti hızlı bir hale getiriyor. Örneğin arkadaş grubunuzdaki mesajlara sık sık yanıt verebilecek vaktiniz yoksa emojilerle hızlı bir şekilde tepki vermeniz mümkün. Şimdilik 6 farklı emoji arasından seçim yapılabiliyor. Baş parmak yukarı, kalp, gülücük, şaşırma, üzülme ve elleri birleştirme emojileri bulunuyor. Instagram DM’lerinde hazır emojilere ek olarak telefondaki tüm emojileri de kullanabiliyorduk. WhasApp'ta bunu yapamayacağız.

Yeni ekran görüntüsü:

WhatsApp, mesajlara emoji ile tepki verme özelliği geliştiriyor Tam Boyutta Gör

Bir mesaja kaç emoji atıldığını sohbet ekranında kolayca görebiliyoruz. Mesajın detay sayfasında ise kimin hangi emojiyle tepki verdiği görülüyor. Anonim yapıda olmayacak. Yeni ekran görüntüsünde bu yapıyı görebiliyoruz.

Emojilerle tepki özelliğinin geliştirme çalışmaları sürüyor. Özellik henüz kullanıma sunulmadı. Yayınlanan ekran görüntüleri iOS Beta sürümünün geliştirme çalışmalarından elde edilen ekran görüntüleridir. Özellik kullanıma sunulduğu zaman tüm platformlarda kullanılabilecek.

Kaynakça https://wabetainfo.com/whatsapp-is-working-on-viewing-reaction-info/ https://wabetainfo.com/spotted-message-reactions-on-whatsapp/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim