Anlık Bildirim

WhatsApp mobil ödemeler adım adım yayılıyor: Üçüncü ülke ABD oldu

WhatsApp platformu işletmelerin sohbetler üzerinden ödeme alabilmesini sağlamak için başladığı çalışmalarını genişletiyor. Brezilya ve Hindistan’dan sonra ABD’de de pilot çalışmalar başladı.

WhatsApp mobil ödeme Tam Boyutta Gör

Dünyanın en çok kullanılan iletişim platformu WhatsApp bir süredir mobil ödeme sistemi üzerinde çalışıyordu. Brezilya ve Hindistan’da yapılan pilot çalışmaların ardından ABD’de de deneme süreci başladı. 

WhatsApp mobil ödeme yaygınlaşıyor

WhatsApp sadece bir sohbet platformu olmaktan çıktı ve işletmelerin müşterilerine ulaştığı, hatta satış süreçlerini yönetebildiği bir platform haline geldi. WhatsApp da bu noktada mobil ödeme teknolojilerini devreye sokarak daha etkileşimli ve aynı zamanda kazanabileceği bir konsepte yöneldi. 

Mobil ödemeler bir süredir Hindistan ve Brezilya’da deneme sürecindeydi. Şimdi ise kısıtlı bir grup ile ABD’de başlamış durumda. WhatsApp bu noktada Facebook’un Novi dijital cüzdanını kullanıyor ve USDP stabil kripto parası ile ödeme yapılıyor. 

Kripto para dünyası açısından da önemli olan bu gelişme Android ve iOS uygulamalarına entegre edildi. Deneme sürecine katılan kullanıcıların öncelikle Novi cüzdanlarında yeterince USDP kripto parasını tutması gerekiyor. WhatsApp bu sistemi ne zaman yaygınlaştıracak belli değil. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim