Anlık Bildirim

Windows 10'a bu yıl Android uygulamaları için tam destek geliyor

Microsoft, Windows 10 işletim sisteminde Android uygulamalarının çalıştırılabilmesini sağlamak için uzun süredir çalışmalar yapıyordu. Şirket bu yıl yeni bir proje hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Windows 10'a bu yıl Android uygulamaları için tam destek geliyor Tam Boyutta Gör

Yazılım devi Microsoft, Astoria projesini iptal etmesinin ardından Android uygulamalarını Windows 10'da çalıştırabilmek için başka seçenekler aramaya başladı. Şirket bu konuda Samsung ile iş birliği yaptı. Ancak "Telefonunuz" uygulaması aracılığıyla akıllı telefon üzerinden yansıtarak çalıştırmak pek de cazip görünmüyor.

Gelen son bilgilere göre Microsoft farklı bir yol izlemeye karar verdi. Latte olarak adlandırılan yeni proje, geliştiricilerin Android uygulamalarını MSIX formatında paketlemesine olanak tanıyacak. Latte projesinin WSL (Linux için Windows Alt Sistemi) teknolojisini temel alacağı belirtiliyor.

Windows 10'a bu yıl Android uygulamaları için tam destek geliyor Tam Boyutta Gör

Microsoft Store'da yayınlanması gerekecek

Android geliştiricileri uygulamalarını MSIX paketi haline getirdikten sonra Microsoft Store'da yayınlamaları gerekecek. Bu da APK dosyalarının doğrudan Windows 10 üzerinde çalıştırılamayacağı anlamına geliyor.

Şirketin bu yıl hayata geçirmeyi planladığı “Project Latte”, Microsoft Store'daki uygulama sayısının yükselmesini sağlayacak. Böylelikle Windows ve Android uygulama sayıları arasındaki boşluk hızlı bir şekilde kapanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim