Anlık Bildirim

Windows 10 arama özelliği, rastgele web sonuçları gösteriyor

Yazılım devi Microsoft'un, web sonuçlarını Windows 10'un arama özelliğine entegre etmesi birçok kullanıcının işletim sisteminde rastgele web sonuçları çıkmasına neden oldu.

Windows 10 arama özelliği, rastgele web sonuçları gösteriyor Tam Boyutta Gör

Windows 10 işletim sisteminin arama özelliği, bir süredir web sonuçlarını da listelemeye başladı. Bu başlangıçta iyi bir özellik gibi görünse de daha şimdiden kullanıcıların şikayetlerine konu olmuş durumda. Nedeni ise rastgele web sonuçları göstermesi.

Birçok kullanıcı sorundan muzdarip

Bazı Windows 10 kullanıcıları, belirli bir anahtar kelimeyi aradıklarında arama kutusunda rastgele web sonuçları görmeye başladıklarını bildiriyorlar. Görünüşe bakılırsa, görüntülenen Bing sonuçlarının arama kutusuna yazılan anahtar sözcükle hiçbir ilgisi yok. Birkaç Windows 10 kullanıcısı, Reddit gruplarında hatanın onlarda da olduğunu doğruladı ve bazıları bilgisayarın basit bir şekilde yeniden başlatmanın her şeyi düzelttiğini söyledi.

Windows 10 arama özelliği, rastgele web sonuçları gösteriyor Tam Boyutta Gör

Örneğin Windows 10 arama kullanıcı arayüzünde "S" yi aramak Ayarlar bölümüne bir bağlantı sağlıyor. Ancak web araması böyle bir terimle hiçbir ilgisi olmayan sonuçları döndürmekte. Sonuçlardan biri ise "W" anahtar kelimesi için bir Wikipedia bağlantısı. Sorunun nereden kaynaklandığı henüz belli değil ancak geçici de olsa çözüm üretmek için Windows 10 arama özelliğinden Bing sonuçlarını tamamen devre dışı bırakabilirsiniz.

Windows 10 arama sorununa çözüm

Bunu yapmak içi Kayıt Defteri'ni açıp "Computer\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Explorer" bölümüne gelip "DisableSearchBoxSuggestions" adında yeni bir DWORD oluşturun (henüz yoksa) ve değerini 1 olarak ayarlayın. Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra artık arama kısmında web sonuçlarının listelenmediğini göreceksiniz. Belirtilen bu hata, piyasaya sürülmekte olan Mayıs 2020 Güncellemesi de dahil olmak üzere tüm Windows 10 sürümlerinde gerçekleşiyor gibi görünüyor. Bu problemin önümüzdeki günlerde Microsoft tarafından yayınlanacak bir yama ile çözülmesi beklendiğini de belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4676 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 10 ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim