Anlık Bildirim

Windows 10 hangi uygulamaların kameraya erişim sağladığını gösterecek

Microsoft, Windows 10'a birçok kullanıcının ilgisini çekecek yeni bir özellik eklemeye hazırlanıyor. İşletim sistemi yakında hangi uygulamaların kameraya erişim sağladığını gösterebilecek.

Windows 10 hangi uygulamaların kameraya erişim sağladığını gösterecek Tam Boyutta Gör

Kişisel verilerin gizliliği günümüzün en büyük sorunlarından biri haline gelmiş durumda. Burdan yola çıkan Microsoft, Windows 10 işletim sistemi için gizlilik odaklı yeni bir özellik sunmaya hazırlanıyor. Kullanıcılar yakında hangi uygulamaların kameraya erişim sağladığını takip etme şansına sahip olacaklar.

Windows 10X'in ilk sürümlerinde test edilen özelliğin daha sonra Windows 10 işletim sistemine gelebileceği belirtiliyor. Görev çubuğunda kamera şeklinde bir simge görünecek. Kullanıcılar fare imlecini bu simgenin üzerine getirerek hangi uygulamaların kamerayı kullandığını kolay bir şekilde görebilecekler.

Windows 10 hangi uygulamaların kameraya erişim sağladığını gösterecek Tam Boyutta Gör

Kameranın gizlice açılıp açılmadığı belli olacak

Eğer birden fazla uygulama kameraya erişim sağlıyorsa bunların sayısı simgenin üzerinde yazacak. Yeni özellik mahramiyet endişesi taşıyan kullanıcılar düşünülerek tasarlandı. Birçok açıdan faydalı olacağı kesin. En önemlisi de kötü amaçlı uygulamaların kamerayı gizlice açıp açmadığı görülebilecek.

Windows 10 hangi uygulamaların kameraya erişim sağladığını gösterecek Tam Boyutta Gör

Başta da belirttiğimiz gibi söz konusu özellik şu anda Windows 10X'in şirket içi sürümlerinde test ediliyor. Ne zaman genel kullanıma sunulacağı belli değil. Sonbaharda yayınlanması planlanan Windows 10 Sun Valley güncellemesiyle (Windows 10 21H2) hayatımıza dahil olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim