Anlık Bildirim

Windows 11, Dosya Gezgini tabanlı Galeri özelliğine kavuşuyor: İşte görüntüler

Insider kullanıcıları için paylaşılan son Windows 11 sürümünde, Microsoft'un yeni bir Dosya Gezgini ve fotoğraf galerisi üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. İşte yeni görünüm
Windows 11'e Dosya Gezgini tabanlı Galeri özelliği ekleniyor! Tam Boyutta Gör
Kısa süre önce sizlere Microsoft’un Windows 11’deki Dosya Gezgini’nde köklü bir değişikliğe gideceğinden bahsetmiştik. Şimdi de Insider kullanıcıları için paylaşılan Windows 11'in son önizleme sürümünde, şirketin Dosya Gezgini tabanlı yeni bir fotoğraf galerisi üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Windows 11'e Dosya Gezgini tabanlı Galeri özelliği ekleniyor

Bilindiği üzere Microsoft, Windows 10'dan başlayıp Windows 11'e kadar uzanan Dosya Gezgini'nde ince ayarlar ve iyileştirmeler yapıyor. Albacore tarafından paylaşılan görüntülere baktığımızda, Dosya Gezgini'nin "Resim" bölümünün yeniden elden geçirildiğini söyleyebiliriz. Burada yer verilen resimler, küçük satırlar ve adlar halinde listelenmek yerine artık büyük önizlemeler şeklinde görünüyor.

Windows 11'e Dosya Gezgini tabanlı Galeri özelliği ekleniyor! Tam Boyutta Gör
Ek olarak sızdırılan görüntüler, kullanıcıların galeriye eklenecek fotoğraflar için harici klasörler belirleyebileceğini gösteriyor. Panelin sağ tarafında bulunan zaman çizelgesi ise, belirli bir ay veya yıla ait fotoğraflara hızlı bir şekilde ulaşılmasını sağlayacak.

Ayrıca Albacore, yeni Dosya Gezgini'nin WASDK (Windows App SDK) tabanlı olduğunu ve statik ya da dinamik kullanıcı arayüzleri oluşturmak üzere geliştirilen Xaml'ye dayalı olduğunu bildirdi. Mevcut uygulama ile aynı simgeler, renkler ve düzene sahip olan bu sürümün, şu anda ortalamanın altında bir performansa sahip olduğu belirtiliyor. 

Microsoft’un yenilenmiş Dosya Gezgini'ni 2023 yılı içerisinde kullanıma sunması bekleniyor. Ancak yenilenen Galeri tasarımının güncellemeye dahil olup olmayacağı henüz açıklanmadı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim