Anlık Bildirim

Windows 12'de ikonik Başlat tuşu kalkabilir: Yerine ne gelecek?

Microsoft'un patronu Satya Nadella bir sonraki Windows sürümünde Başlat tuşunun rafa kaldırılabileceğini ima eden açıklamalar yaptı. Peki şirket ikonik tuş yerine nasıl bir arayüz sunmayı planlıyor?
Windows 12'de ikonik Başlat tuşu kalkabilir: Yerine ne gelecek? Tam Boyutta Gör
Microsoft CEO'su Satya Nadella, Snapdragon X Elite işlemcisinin tanıtımı sırasında Windows'un bir sonraki sürümünün yapay zeka tabanlı özelliklerle değişime uğrayabileceğini söyledi. Deneyimli yönetici işletim sisteminde yapılacak değişikliklere değinmedi ancak olası yeniliklerden birine işaret etti.

Microsoft'un patronuna göre Windows'un genel yapısı, bir akıllı asistan aracılığı ile kullanılabilirliğini artırmaya yönelik olarak yeniden şekillendirilebilir. Windows Copilot olarak adlandırılan bu proje, Microsoft tarafından OpenAI ile birlikte geliştiriliyor ve Cortana'nın daha gelişmiş bir versiyonu olması bekleniyor.

Satya Nadella konuyla ilgili olarak "Copilot Başlat tuşu gibidir. Uygulamalarınızla olan tüm etkileşimin düzenleyicisi haline geliyor. Örneğin onu açıyorum ve ne yapmak istediğimi söylüyorum. O da beni uygulamaya yönlendiriyor ya da uygulamayı Copilot'a getiriyor. Böylece öğrenmeme, sorgulamama ve oluşturmama yardımcı oluyor - ve bence kullanıcı alışkanlıklarını tamamen değiştiriyor" dedi.

Windows 12'de ikonik Başlat tuşu kalkabilir: Yerine ne gelecek? Tam Boyutta Gör

Nadella açık bir şekilde ima etti

Microsoft CEO'su bu ifadeleri ile açık bir şekilde Başlat menüsünün Copilot arayüzü ile değişebileceğini ima etti. Yapay zeka asistanı Windows 11'in önizleme sürümlerinde zaten sunuluyor ancak sisteme çok az entegre edilmiş durumda. Daha derin entegrasyon sadece yeni bir tuş eklemekle sınırlı kalmayabilir: Nadella'ya göre yapay zeka ile entegrasyon "yeni bir sistem mimarisi" gerektiriyor.

Copilot şu anda uygulamaların çoğunu kendi başına başlatabilse de Dosya Gezginine erişemiyor ve ilgili görevleri yerine getiremiyor. Microsoft'un bir numaralı isminin söylediklerine bakılırsa bu durum Windows 12'de değişebilir. İkonik Başlat tuşunun Windows'tan kaldırılıp kaldırılmayacağını ilerleyen süreçte hep birlikte göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13876 kez okundu.
16 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
başlat menüsü, akıllı asistan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim