Anlık Bildirim

Xbox'ın yeni güncellemesi çocukların velilerinden izinsiz alışveriş yapmasının önüne geçiyor

Xbox'ın Xbox Family Settings Uygulaması için yayınladığı güncelleme ile birlikte artık veliler çocuklarının harcama limitini belirleyebilecek ve gerektiğinde bildirim üzerinden izin vermesi gerekecek.

Xbox Family Settings güncelleniyor: Harcama limiti geliyor Tam Boyutta Gör

Teknolojinin gelişmesi ve yaygınlaşması ile birlikte hayatımız bir hayli kolaylaştı diyebiliriz. Ancak teknolojnin herkese ulaşması demek çocuklara da ulaşması anlamına geliyor. Özellikle oyun sektöründe birçok çocuk olduğunu düşünürsek ve bazı uygulamaların acımasız olduğunu düşünürsek birçok veli, istenmeyen faturalarla karşılaşabiliyor. Xbox da bu olayın önüne geçebilmek için bir adım attı. 

Xbox Family Settings Uygulaması Güncellendi

Xbox'ın son hizmetlerinden birisi olan Xbox Family Settings Uygulaması bildiğiniz gibi velilerin oyun oynayan çocuklarını kontrol etmesine biraz daha olanak sağıyor. Bu uygulamanın son güncellemesi ile birlikte ödeme kısmına yenilik geliyor. Açıklamaya göre bu yeni güncelleme üç farklı özelliğe sahip bir harcama limiti getiriyor.

Xbox Family Settings güncelleniyor: Harcama limiti geliyor Tam Boyutta Gör

Bu özelliklerden ilki ile harcama limiti belirleyebilirsiniz. Bu özellik sayesinde veliler, çocuklarının hesabına belirli bir miktarda para atabilecek ve daha fazlasını harcamasına izin vermeyecek. Bu sayede de çocuklarının ne kadar harcadıklarını bilebilecekler.

İkinci özellik ise "Satın Almak İçin Sor" özelliği. İsminden de anlaşılabileceği gibi bu özellik sayesinde çocuk bir oyun veya oyuniçi eşya satın almak istediğinde bakiyesinde yeterli para yoksa velisine bir bildirim gidiyor. Veli gelen bildirimi onaylama ve reddetme yetkisine sahip.

Üçüncü ve son özellik ise hesap bakiyesini görüntüleme özelliği. Bu özellik sayesinde de veli çocuğunun bakiyesini aktif olarak takip edebilecek ve dilerse para ekleyebilecek.

Ne yazık ki tüm bu özelliklerin ne zaman geleceği açıklanmadı. Ancak yakın zamandaki bir güncelleme ile eklenecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim