Anlık Bildirim

Xbox'ta işler iyi gidiyor: Gelirler artıyor, Xbox Series rekor kırıyor

Geçtiğimiz saatlerde oyun bölümünün dördüncü mali çeyrek sonuçlarını açıklayan Microsoft, Xbox tarafında işlerin bir hayli iyi gittiğini gözler önüne serdi.

Xbox Series kendi tarihinin en hızlı satan konsolu oldu Tam Boyutta Gör

Microsoft'un yeni nesil oyun konsolu çıkışını yapalı yaklaşık 9 ay olmuş durumda. Geçtiğimiz nesilde oyuncuları bir hayli üzen ancak sonlara doğru işleri toparlamaya başlayan Xbox, daha bu nesil başlamadan birçok önemli hamle yapmıştı ve karşılığını almaya başladı diyebiliriz.

Xbox Tarihinin En Hızlı Satan Konsolu

Geçtiğimiz saatlerde Microsoft'un oyun bölümünün dördüncü mali çeyrek sonuçlarını paylaşıldı. 30 Haziran 2021'de biten çeyrek sonuçlarına göre Xbox Series, Xbox tarihinin en hızlı satan konsolu konumunda. Microsoft CEO'su Satya Nadella, bu bilgiyi doğrularken ayrıca konsola olan talebin hızla arttığını da belirtti. Bununla birlikte Intel'in CEO'sundan gelen açıklamaya göre de stok sıkıntıları 2023'e kadar devam edecek. Yani Xbox tarafını da zor günler bekliyor olabilir.

Microsoft'un Oyun Bölümünün Gelirleri Beklenenden Daha Yüksek

Mali sonuçların açıklanması ile birlikte yalnızca Xbox Series tarafında değil, genel olarak Microsoft'un oyun bölümündeki gelirin de net bir artış yaşadığı açıklandı. Bir önceki yılın aynı dönemine göre oyun bölümündeki gelir %11 artmış durumda. Yani yaklaşık olarak 357 milyon dolar. 

Burdaki büyümenin sebebi olarak donanım tarafı gösterildi. Ne yazık ki oyun içeriği ve hizmet gelirleri %4 düşmüş durumda. Bunun da en büyük sebebi Xbox'ın hala oyun tarafında sorunları olması diyebiliriz. Ancak önümüzdeki yıllarda bu durum düzelecek gibi duruyor.

Kaynakça https://www.ign.com/articles/xbox-series-x-and-s-fastest-selling-consoles-xbox-history https://www.videogameschronicle.com/news/xbox-series-x-s-sales-drive-jump-in-quarterly-gaming-revenue-for-microsoft/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9573 kez okundu.
34 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xbox series, xbox ve
2 etiket daha microsoft Ev Elektroniği
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim