Anlık Bildirim

Microsoft, xCloud ile Xbox Series X/S oyunlarını Xbox One'a getirmeyi planlıyor

Microsoft, xCloud isimli stream servisini kullanarak Xbox Series X/S'in yeni nesil oyunlarını Xbox One'a getirmeyi planlıyor. Bu sayede Xbox One'ın devri de bitmemiş olacak.

xCloud sayesinde Xbox Series oyunları Xbox One'a gelecek Tam Boyutta Gör

Özellikle içerisinde bulunduğumuz nesle giriş yaparken Microsoft'tan Xbox için birçok güzel haber geldi. Geçtiğimiz günlerde E3 sunumunda da Xbox oyuncuları bir hayli mutlu oldu. Hem oyunları hem de servisleri ile Xbox şu anda oyuncular için gayet güzel bir şekilde ilerliyor. Xbox'tan gelen son haber oyuncuları yine bir hayli mutlu edecek bir haber.

Xbox Series Oyunları Xbox One'a Gelecek

Bildiğiniz gibi yeni nesilde Xbox'ın birçok oyunu yalnızca PC ve Xbox Series için çıkış yapacak. Nesil değiştiğinde bildiğiniz gibi eski nesile bir süre sonra oyun çıkmaz çünkü oyunlar yeni teknolojilere göre geliştirilir. Ancak Microsoft'un son hamlesi işleri değiştirecek gibi duruyor. xCloud isimli Xbox'ın bir stream servisi bulunuyor. Cloud Gaming ile birlikte oyuncular yalnızca internet ile güçlü bir donanıma sahip olmadan oyunları oynayabiliyor. Bu servis Xbox One'a gelecek.

Xbox Wire'da yapılan duyuruya göre Microsoft, Xbox One'a xCloud'u getirerek Xbox Series'in özel oyunlarını Xbox One'a getirmeyi planlıyor. Bu sayede Xbox One'ın devri geçmemiş olacak ve oyuncular istediği konsolu alarak oyunları oynmaya devam edebilecek. Aslında bu haber Xbox'ın odak noktasının oyunlar ve konsol değil, xCloud olduğunu daha net bir şekilde gösteriyor. Streaming platformlarının gelişmesi ile birlikte oyun sektöründe de çok net bir değişim olacak gibi duruyor.

xCloud şu anda ülkemizde erişime açık değil ancak bu konuda çalışmaların olduğu resmi olarak açıklanmıştı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim