Anlık Bildirim

AMD resmen üretmiyor ancak ortalık madencilik kartından geçilmiyor

Resmi bir bilgi olmamasına rağmen Sapphire ve XFX gibi markalar Navi 12 tabanlı madencilik ekran kartları piyasaya sürüyor. Kazım performansı yüksek olan kartların haliyle fiyatı da oldukça tuzlu.

XFX BC-160 Tam Boyutta Gör

Ekran kartı üreticileri uzun bir süre oyuncu kartlarını madencilere karşı koruyamadıkları için eleştiriliyor. Nvidia bu durumdan oyuncu kartlarını yazılım ile koruyarak kurtulmaya çalışıyor. AMD ise şimdilik ekran kartlarının madenciler tarafından kullanılmasına bir çözüm bulmuş değil. 

XFX BC-160 neler sunuyor?

Bir süredir AMD’nin Navi tabanlı madencilik kartları ortalıkta geziniyor. XFX markasının BC-160 madencilik kartı bunlardan birisi. 7nm Navi 12 birimini temel alan ekran kartı 70MH/s civarında ETH kazımı yapabiliyor. 2304 Stream çekirdeği barındıran kartın 8GB HBM2 belleği 2048-bit veri yolunda hız aşırtma ile 652.8 GBps bant genişliğine ulaşabiliyor. TGP değeri ise 150W.

Navi 12 birimi daha önce Radeon Pro V520 hızlandırıcısında ve MacBook Pro modelleri için üretilen Radeon Pro 5600M ekran kartlarında kullanılmıştı. Sapphire X080 ve X060 madencilik kartları da yine Navi 12 temelinde geliştirilmiş. Üç kartın da resmi olarak satışı yok ve Alibaba gibi platformlar üzerinden pazarlanıyor. XFX BC-160 modeli 2000$ iken Sapphire X080 kartı da 850$ civarında. 

AMD’nin bunları doğrudan madencilik kartı olarak verdiği sanılmıyor ancak tahminlere göre ortaklar bu çekirdekleri kendileri optimize ediyor. Hali hazırda önemli miktarda Navi 12 stoğu elde kaldığı için AMD’nin herhangi bir kısıtlamaya gitmediği tahmin ediliyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim