Anlık Bildirim

Xiaomi'den kötü haber: Bootloader kilidi açıksa güncelleme yok

Akıllı telefon pazarının önde gelen oyuncularından Xiaomi, Bootloader kilidi özelinde yeni sınırlamalar getiriyor. İşlemler zorlaşırken, güncelleme desteği kesilecek.
Xiaomi'den kötü haber: Bootloader kilidi açıksa güncelleme yok Tam Boyutta Gör
Bildiğiniz gibi Xiaomi, geçtiğimiz haftalarda düzenlenen lansman etkinliğinde merakla beklenen HyperOS'u duyurdu. Bu bağlamda heyecanlı bekleyiş sürerken, geçtiğimiz saatlerde üzücü bir gelişme paylaşıldı. HyperOS ile daha kapalı bir sisteme geçiş yapmayı planlayan Çinli dev, Android'in en önemli özelliğini sınırlamaya hazırlanıyor. Bootloader kilidi özelinde katı önlemler yolda. İşte detaylar...

Cihazlar artık daha zor açılacak

Bir akıllı telefonunuz varsa ve teknolojiyle ilgileniyorsanız, çoğu Android cihazın bootloader kilidi ile satışa sunulduğunu hatırlatalım. Günümüzde ise akıllı telefon üreticileri, bootloader kilidi açılması halinde telefonu garanti kapsamı dışında tutuyor. Tabi ki bu sayede, cihazlara özel yazılımlar yükleyebiliyorsunuz.

Güncelleme desteği sınırlanıyor

Xiaomi ise, Android'e özgürlük tanıyan bu özelliği güvenlik endişeleri nedeniyle kısıtlamaya hazırlanıyor. Ortaya çıkan bilgilere göre HyperOS veya MIUI 14 fark etmeksizin Bootloader kilidi açılmış Xiaomi, Redmi ve POCO cihazlara artık güncelleme sunulmayacak. Ancak Bootloader kilidinin tekrar aktif edilmesi halinde, HyperOS güncellemelerinin devam edeceği belirtiliyor. 

Ayrıca HyperOS özelinde de yeni sınırlamalar mevcut. Buna göre Çin'de bulunan kullanıcıların bu ayarın açması için Xiaomi topluluk forumlarında 5. seviyeye ulaşmaları gerekecek. Ayrıca bu özellik yılda en fazla üç cihaz ile sınırlı olacak. Az önce de belirttiğimiz gibi bu karar yalnızca Çin'e özel. Ancak diğer pazarlara da genişlediğini görebiliriz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
2 Kişi Okuyor (0 Üye, 2 Misafir) 1 Masaüstü 1 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
7050 kez okundu.
37 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi, Teknoloji Haberleri ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim