Anlık Bildirim

Xiaomi Mi 10 modelinde kullanılacak LPDDR5 bellekler hazır

Haftaya piyasaya çıkacak olan Xiaomi Mi 10 amiral gemisinde kullanılacak LPDDR5 bellekler hazır. Micron ilk parti üretimi Xiaomi'ye teslim ettiğini duyurdu.

Xiaomi Mi 10 modelinde kullanılacak LPDDR5 bellekler hazır


RAM bellek sektöründe bu sıralar DDR5 teknolojisine geçiş heyecanı yaşanıyor. Daha yüksek bant genişliği ve daha iyi enerji verimliliği sağlayacak olan DDR5 standardı akıllı telefonlarda da önemli bir rol oynayacak. 

Xiaomi Mi 10 ilk olabilir

Bir süredir düşük güç tüketimli LPDDR5 bellekler konusunda çalışmalar yapan sektör liderlerinden Micron, dünyanın ilk LPDDR5 belleğini dağıttığını duyurdu. Xiaomi'nin bellek teknolojileri ortağı Micron olduğu için LPDDR5 belleğin Xiaomi Mi 10 amiral gemisinde kullanılacak.

Xiaomi ve Micron yaptıkları ortak açıklamada veri erişim hızlarında yüzde 50, verimlilikte ise yüzde 20 daha iyi olan LPDDR5 bellek teknolojisinin Xiaomi Mi 10 amiral gemisinde yer alacağını duyurdular. Ayrıca 5G teknolojilerine de vurgu yapıldığı için Xiaomi Mi 10 modelinin 5G versiyonu kesinleşmiş oluyor. 

Micron müşterilerine 6GB, 8GB ve 12GB kapasitelerde LPDDR5 bellekler sunacak. Kapasiteye göre bellek hızları 5.5Gbps ve 6Gbps şeklinde olacak. Yaz aylarına doğru UFS tabanlı çoklu yonga şeklinde LPDDR5 bellekler orta ve üst seviye telefonlar için piyasaya çıkacak. Bu bakımdan daha hızlı belleklerin daha pahalı telefonlarda olacağını söyleyebiliriz. 

Xiaomi Mi 10 sektörün ilk LPDDR5 bellekli akıllı telefonu olarak piyasaya çıkmaya hazırlanıyor ancak 11 Şubat tarihinde tanıtılacak Galaxy S20 serisi için de LPDDR5 bellek iddiaları var. Bu bakımdan ilk tanıtılan ve ilk piyasaya sürülen LPDDR5 bellekli telefon ünvanları değişebilir. Özellikle Mobil DÜnya Kongresi sonrasında daha fazla LPDDR5 bellekli telefon görebiliriz. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim