Anlık Bildirim

Xiaomi’nin patenti yeni bir amiral gemisine işaret ediyor

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden olan Xiaomi’nin geçtiğimiz yıl WIPO’ya başvurduğu patent, Xiaomi 12 veya başka bir amiral gemisine işaret ediyor.

Xiaomi'nin yeni amiral gemisinin tasarımı! Tam Boyutta Gör

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden olan Xiaomi, özellikle son yıllarda amiral gemi klasmanında oldukça rekabetçi ürünler çıkartıyor. Özellikle kameraları ile beğenilen Xiaomi Mi 10 ve Xiaomi 11 serisi, premium akıllı telefon pazarında ciddi anlamda beğenilmişti. Teknoloji devi Xiaomi’nin 2020 yılında yaptığı patent başvurusu, yenilenmiş tasarımlı bir amiral gemi telefona işaret ediyor olabilir.

Tasarım Xiaomi 12 serisine ait olabilir

25 Eylül 2020’de WIPO’ya yapılan patent başvurusunun belgeleri 15 Ekim 2021’de halka sunuldu. Belgelerde görülen telefon, yeni bir tasarıma işaret ediyor. Tasarımın hangi cihazda kullanılacağı bilinmese de Mi 11 serisinin devamı olan Xiaomi 12 serisinde kullanılma ihtimali olası görülüyor. Bu sene Mi ismini bırakacak olan Xiaomi, 12 serisi ile bir reform yapmaya hazırlanıyor olabilir.

Xiaomi'nin yeni amiral gemisinin tasarımı! Tam Boyutta Gör

Telefon, üst ve altta biraz kalın ancak genel anlamda oldukça ince bir çerçeveye sahip olacak gibi görünüyor. Ekranın sol üstünde ise ön kamera için bir yer ayrılmış ancak ekran altı kamera teknolojilerinin gelişmesi ile bu kamera, ekran altına saklanılabilir. Cihazın yanları yine kavisli bir yapı sunsa da kavisler, Mi 11 serisine göre düzleştirilmiş. Cihazın en dikkat çeken kısmı ise orta üste konumlandırılmış devasa kamera haznesi. Üç kamera lensine sahip olması beklenen sistemin, oldukça büyük bir ana lense, geniş açılı bir lense ve periskop bir lense sahip olması bekleniyor. Son yıllarda kamera performansları ile övgü toplayan Xiaomi, yakın zamanda kamera sevdasından vazgeçmeyecek gibi duruyor.

2020 yılında patent başvurusu yapılan tasarımın hangi telefonda kullanılacağı bilinmiyor ancak devasa kamera sistemi ve premium tasarım anlayışı, tasarımın büyük ihtimalle bir amiral gemisinde kullanılacağını gösteriyor. Yukardaki tasarım, Xiaomi’nin bu yılın sonunda tanıtması beklenen Xiaomi 12 serisinde karşımıza çıkabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim