Anlık Bildirim

Yandex’e şok: Çalışanı epostaları satarken yakalandı

Yandex sunucu sistemlerinden sorumlu bir teknik destek yöneticisinin kullanıcıların eposta kutularına erişim iznini üçüncü taraf kişilere pazarladığı ortaya çıktı.

Yandex’e şok: Çalışanı epostaları satarken yakalandı Tam Boyutta Gör

Konsepti gereği kişisel veri güvenliğini en iyi şekilde koruması gereken platformların ne yazık ki kendi içinde dahi bunu sağlayamadığını görüyoruz. Twitter’ın geçtiğimiz aylarda yaşadığı Bitcoin dolandırıcılığının ardından Yandex servisinde de bir şok yaşandı.

Yandex mailleri satılıyor

Rusya’nın en büyük teknoloji şirketi olarak kabul edilen ve yüzde 60 civarında pay ile arama motoru lideri olan Yandex bilindiği üzere mail ve depolama gibi hizmetler de sunuyor. Bununla birlikte son haberler iç açıcı değil.

Yandex sistemlerinin teknik destek sağlayan yöneticilerinden biri kişisel çıkar sağlamak amacıyla kullanıcıların eposta kutularına erişim iznini üçüncü taraf kişilere satarken yakalandı. Bu sayede yaklaşık 4887 email hesabının ele geçirildiği ifade ediliyor.

Yandex siber güvenlik ekibinin rutin kontroller esnasında fark ettiği yönetici hemen görevden el çektirilmiş ancak en üst seviye teknik destek ekibinden böyle bir davranışın gelmesi aslında hiç de güvende olmadığımızı gösteriyor.

Yandex izinsiz erişimden etkilenen mail sahiplerine uyarı göndererek şifrelerini değiştirmelerini istiyor. Bunun haricinde kredi kartı ve ödeme bilgilerinin herhangi bir kimsenin eline geçmediği de ifade ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11889 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yandex, yandex hacked ve
2 etiket daha yandex email Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim