Anlık Bildirim

Yapay zeka ile tasarlanmış yeni metamalzeme

Delft Üniversitesi araştırmacıları, herhangi bir deneysel test yapmadan sadece yapay zeka (AI) kullanarak, sert bir malzemeden sıkıştırılabilir bir metamalzeme geliştirdiler.

Yapay zeka ile tasarlanmış yeni metamalzeme Tam Boyutta Gör

Delft Üniversitesi araştırmacıları büyük ve sert malzemelerin, sıkıştırılabilir ve çok daha düşük hacimli hale getirebilmek için büyük bir adım attı. Bu gelişme ile şu an taşınması güç olan nesneler gelecekte belki de sıkıştırılıp ceplerimize sığabilecek duruma gelecekler.

Yeni nesil malzemelerin çok amaçlı ve uyarlanabilir olması gerekiyor. Bu, benzeri görülmemiş özellikler ve işlevsellikler elde etmek için yeni geometrilerden yararlanan yapıya sahip metamalzemeler ile başarılabilir. Metamalzemeler laboratuvar ortamında üretilen ve doğadaki malzemelerde bulunmayan özelliklere sahip olacak şekilde tasarlanan yapay malzemelerdir.

Delft Üniversitesi'nde kendi ürettikleri yapay zeka ile aynı tasarımın iki farklı uzunluk seviyesinde tasarımlarına ulaşan araştırmacıların yeni hedefi çok daha farklı tasarımları da yapabilecek şekilde yapay zekayı geliştirmek. Yapay zekanın öğrenebilir olması sayesinde amaçlarının kısa süreler içerisinde gerçekleşeceğini belirten araştırmacılar, üretilen bu iki tasarımdan makro ölçekli tasarımın maksimum sıkıştırılabilirlik için ayarlandığını, mikro ölçekli tasarımın ise yüksek mukavemet ve sertlik için ayarlandığını bildirdiler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim