Anlık Bildirim

Yapay zekalı Bing Microsoft tarihinde rekor kırdı

Geçtiğimiz ay Chat GPT desteğine kavuşan Bing, 100 milyon aktif kullanıcıyı geride bıraktı. Arama motoru, Google'a karşı olan rekabetinde hız kazanmaya devam ediyor.
Yapay zekalı Bing Microsoft tarihinde rekor kırdı! Tam Boyutta Gör
Kısa süre önce ChatGPT tabanlı Bing arama motorunu kullanıcılar ile buluşturan Microsoft, yapay zeka alanındaki atılımlarından sonuç almaya başladı. Bugün yapılan duyuruda Microsoft'un Modern Yaşam, Arama ve Cihazlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Yusuf Mehdi, Yapay zekalı Bing'in günlük 100 milyon aktif kullanıcıyı geride bıraktığını duyurdu.

Google ve Bing rekabeti hız kazanıyor

Görünüşe göre ChatGPT'nin Bing’e entegre edilmesiyle arama platformunda hatırı sayılır bir değişim yaşanıyor. Yapılan açıklamada Yusuf Mehdi, ''Birkaç yıllık istikrarlı ilerlemenin ardından ve milyondan fazla yeni Bing kullanıcısından aldığımız biraz destekle, günlük 100 milyon aktif Bing kullanıcısını aştığımızı paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz" sözlerini dile getirdi.

Bu istatistiklere ek olarak yetkili isim, arama motoru rekabetinde Bing'in küçük bir oyuncu olduğunu doğruladı. Ancak Microsoft, platformun ivme kazandığını ve aktif kullanıcı sayısının üçte birinin yeni kullanıcılardan oluştuğunu söylüyor. Nitekim paylaşılan veriler, yapay zekalı Bing'in duyurusundan bu yana 45 milyondan fazla sohbet gerçekleştirildiğini gösteriyor. Bu sohbet oturumlarının yüzde 15'i ise yeni içerik oluşturmak için kullanıldı.

Yeni duyuru, Microsoft'un yapay zeka atılımı ile Google’a karşı güçlü bir adım attığını gösteriyor diyebiliriz. Zira Microsoft'un hamlesinden kısa bir süre sonra Google, Bard adlı yeni sohbet botunu tanıttı. Ancak yeni yapay zeka, tanıtım sırasında verdiği yanlış cevaplar ile şirketi 100 milyar dolarlık kayba uğrattı. Bu nedenle Bard için işlerin en azından şimdilik pek iyi gitmediğini söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4192 kez okundu.
8 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, bing ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim