Anlık Bildirim

Yargıtay'dan emsal karar: Ayıplı mal satışında e-ticaret pazaryeri sorumlu değil

Sipariş verdiği hediye ürünün içinden sigara izmariti çıkan müşterinin mağduriyeti hakkında Yargıtay emsal karar verdi. E-ticaret pazaryerinin sorumlu olmadığı belirtildi.

Yargıtay'dan ayıplı mal satışı hakkında emsal karar Tam Boyutta Gör

Yargıtay e-ticaret pazaryerlerinden alışveriş yapanları ilgilendiren bir karar aldı. Ayıplı mal satışlarından e-ticaret pazar yerlerinin değil, satıcının sorumlu olduğuna hükmedildi.

Bir müşteri, popüler bir e-ticaret pazaryeri sitesini kullanarak truf çikolata hediye paketi siparişi verdi. Gönderilen ürünün içinden sigara izmariti çıktı. Bunun üzerine Tüketici Hakem Heyetine başvurdu ve ürünün fiyatının iadesi yönünde karar verildi.

Yargıtay'a kadar uzanan mahkeme süreci neticesinde Yargıtay, ayıplı mala ilişkin e-ticaret pazaryerinin herhangi bir sorumluluğu olmadığına, satıcı pastanenin sorumlu olduğuna hükmetti. Malın içeriğini kontrol etme sorumluluğunun satıcı pastanede olduğu belirtildi.

Emsal niteliğindeki bu Yargıtay kararı, başka anlaşmazlıklar için yol gösterici olacak. Yargıtay kararının detayına ve söz konusu firmaların isimlerine haberin kaynak bölümündeki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3619 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, e-ticaret ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim