Anlık Bildirim

Yarı iletken ekipman satışları rekor kırdı

Yonga üretiminde kendi hakimiyetini kurmak isteyen ülkelerin üretim ekipmanlarına ilgisi adeta patlama yaptı. Geçen yıl 71 milyar dolarlık ekipman satışı oldu ve Çin lider durumda.

Yarı iletken ekipman satışları rekor kırdı Tam Boyutta Gör

Yonga dünyasına son dönemde yaşanan kriz doğru yatırımın ne derece önemli olduğunu gösterirken artan yoğun ilgiyi de gözler önüne serdi. Özellikle pandeminin etkisiyle yonga sektöründe büyük bir hareketlilik yaşanıyor ve üretim tarafında rekor üstüne rekor kırılıyor.

Rekor ekipman satıldı

Global raporlara göre yarı iletken ekipman satışları 2020 yılında 71 milyar doları geçti ve tarihi rekor kırdı. Geçen yıla göre artış yüzde 19 oldu. Satışların en çok gerçekleştiği yer ise haliyle Çin oldu.

Yonga sektöründe bağımsız olmak adına önemli bir hamle başlatan Çin geçen yıl rekor sayıda ekipman satın aldı. Sonrasında ABD ambargosu gecikmedi ancak bu kez de ikinci el ekipmanlara yöneldi.

Çin’de ekipman satışları 18.7 milyar dolara ulaştı ve yüzde 39 büyüdü. En fazla artış ise 16 milyar dolar ile Güney Kore’de gerçekleşti. Tayvan ise 17.15 milyar dolar ile düz bir çizgi izledi. Asya kıtasının yonga satışlarında inanılmaz bir hakimiyetinin olduğu görülüyor.

Yarı iletken ekipman satışları rekor kırdı Tam Boyutta Gör

Tayvan en büyük yonga dökümcüsü olduğu için sıralamada ikinci sırada. Özellikle Samsung’un etkisiyle Güney Kore önemli bir artış yaşamış. Yonga üretiminin geldiği kritik nokta Güney Koreli üreticilerin gözünden kaçmamış gibi.

Raporda ekipmanları üretenlerin satıştaki payları yok ancak sektörün önemli ismi Hollandalı ASML geçen yıl yüzde 20 artışla 14 milyar Avro gelir elde etmişti. Haliyle üreten tarafın da gelirlerinin arttığını söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim