Anlık Bildirim

Yemeksepeti'nin sahibi Delivery Hero, Getir'in rakibine yatırım yaptı

Delivery Hero, Getir'in Avrupa'daki rakibi Gorillas'a 235 milyon dolar değerinde yatırım yaptığını duyurdu. Delivery Hero, Gorillas'ın yüzde 8'lik hissesinin sahibi oldu.

Yemeksepeti'nin sahibinden Getir'in rakibine yatırım Tam Boyutta Gör

2015 yılında 589 milyon dolar karşılığında Yemeksepeti’ni satın alan Delivery Hero, Getir’in Alman rakibi Gorillas’a yatırım yaptığını duyurdu. Yatırım bedelinin 235 milyon dolar olduğu açıklandı.

Gorillas; Getir’in de hizmet verdiği Londra, Manchester, Southampton, Paris, Berlin, Amsterdam, Madrid, Barselona ve Milano şehirlerinde teslimat yapıyor. Getir’in hizmet verdiği şehirlere ek olarak daha fazla ülkede ve daha fazla şehirde hizmet veriyor.

Yemeksepeti'nin sahibinden Getir'in rakibine yatırım Tam Boyutta Gör

Delivery Hero bu yatırım sayesinde Gorillas’ın yüzde 8’lik hissesinin sahibi oldu. Delivery Hero’nun yanı sıra Tencent, Coatue ve DST de Gorillas’a yatırım yaptı. Toplam 1 milyar dolar yatırım topladı ve 3,1 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Yemeksepeti geçtiğimiz haftalarda logosunu, marka rengini ve tasarımını yenilemişti. Ayrıca Yemeksepeti Mahalle özelliği kullanıma sunuldu. Getir ise son olarak Portekiz’de teslimata başlayarak şu an 8 ülkede hizmet verir hale geldi. Getir, yıl sonuna kadar ABD’de teslimata başlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim