Anlık Bildirim

2023 Mitsubishi ASX'in motor seçenekleri ortaya çıktı: PHEV versiyon da var

Renault Captur'un platform ikizi olarak 2023'ün bahar aylarında satışa sunulması beklenen yeni nesil Mitsubishi ASX'te sunulacak motorların gücü 90 hp ila 160 hp arasında değişecek.

Yeni 2023 Mitsubishi ASX'in motor seçenekleri ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Bu yılın başında Renault Captur ve Nissan Juke'un platform ikizi olarak duyurulan yeni 2023 Mitsubishi ASX'ten yeni bilgiler geldi. Mitsubishi Almanya departmanı, 2022'nin Eylül ayında tanıtılması planlanan yeni ASX'in motor seçenekleriyle alakalı bir basın bülteni paylaştı.

CMF-B platformu üzerine yükselecek 2023 Mitsubishi ASX'in motor seçenekleri 90 beygirlik 1.0 litre üç silindirli turbo benzinli ünite ile başlayacak. Giriş seviyesindeki motor, 6 ileri manuel şanzımanla tercih edilebilecek. Daha fazla güç arayanlar da 1.3 litre dört silindirli turbo ünitenin 140 ve 158 beygirlik versiyonlarını seçebilecek. Bu noktada ilk versiyonda yine manuel fakat daha güçlü motorda 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman kombinasyonu göreceğiz.

Yeni ASX'in elektrik destekli versiyonlarında ise Renault Captur'un hibrit ve PHEV yani şarj edilebilir hibrit sistemleri bulunacak. 1.6 litre atmosferik benzinli üniteden güç alan sistemlerin farkı ise gücü ve batarya kapasitesi olacak. Tek elektromotora sahip hibrit ünite 145 beygir güç ve 1.3 kWsa batarya ile gelirken iki elektromotora sahip PHEV versiyonda ise 160 beygir güç ve 10.5 kWsa batarya sunulacak. PHEV versiyonun saf elektrik sürüş menzili de Captu E-Tech'in 50 km'lik menziliyle benzer olacak.

Eylül ayında tanıtılacağı belirtilen 2023 Mtsubishi ASX'in Avrupa satışları önümüzdeki yılın bahar aylarında başlayacak. Yukarıda saydığımız motor seçenekleri başlangıçtan itibaren listede olacak. Mitsubishi, yeni ASX'in yanı sıra Colt'u da Renault Clio'yu temel alan yeni bir model olarak hayata döndürecek. Yeni nesil Mitsubishi Colt, Türkiye'de üretilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim