Anlık Bildirim

Intel'in yeni dahili GPU'su Nvidia ve Apple M2'yi tahtından edebilir

Intel Meteor Lake yeni dahili GPU'su ile gözleri üstüne çekti. Beklentiler büyük oranda olumlu görünüyor. Peki Nvidia ve Apple M2 yongasını gerçekten tahtından düşürebilir mi?
Yeni Intel dahili GPU oldukça iddialı: Rakibi Nvidia ve Apple Tam Boyutta Gör
Intel Meteor Lake yongaları entegre edilmiş bilgisayarların artık ayrı bir grafik kartına ihtiyacı olmayabilir. Bu entegre GPU'nun, Nvidia GeForceGTX 1650 modeline rakip olacak kadar güçlü olduğu söyleniyor. Ayrıca Intel, Apple'ın M2 çipiyle bile rekabet edebilir.

AMD'nin yapmış olduğu sunumda ortaya çıkıyor

İlginç bir şekilde, Meteor Lake dahili GPU'daki heyecan verici güncelleme Intelden değil, AMD'nin yapmış olduğu bir sunumda karşılaştırma yapılırken ortaya çıktı. Meteor Lake çipi 128 EU ile birlikte gelcek gibi görünüyor, ancak bazı kaynaklar da 64 EU ile daha düşük performansta geleceğini düşünmekte. Öte yandan AMD, kendi 128 EU çipini uygun bir şekilde Ryzen 7000 Phoenix APU'ya entegre etmeyi planlıyor. Bu işlem AMD'nin umduğundan daha iyi bir performans tablosu ile sonuçlanabilir.

GeForce GTX 1650' ye rakip olarak görülüyor

Intel Meteor Lake, GeForce GTX 1650'ye rakip olacak kadar güçlü bir dahili GPU'ya sahip olabilir ama nihai performansı GeForce GTX 1650 ile MSI RTX 3050 arasında bir yerde olacak gibi görünüyor. Intel tabanlı yeni bilgisayarlar, M2 Macbook Pro'nun pil ömrü performansına yaklaşabilirse, bunun Intel Meteor Lake için her anlamda bir zafer olacağını düşünenler çoğunlukta.

Intel Meteor Lake çiplerinin yıl sonuna doğru piyasaya sürüleceği öngörülüyor ve şu an için sadece dizüstü bilgisayarlara entegre edilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim