Anlık Bildirim

Intel'den kullanıcı dostu karar: Yeni Z790 anakartlar DDR4 belleklere destek sunacak

Zen 4 mimarisi ile DDR5'e geçiş yapmayı planlayan AMD'ye Intel'den kullanıcı dostu bir yanıt geliyor. Raptor Lake destekli üst seviye anakartlar, DDR4 bellek desteğini sürdürecek.

Yeni Intel Z790 anakartlar DDR4 desteğini sürdürecek Tam Boyutta Gör

12.Nesil işlemciler ile kullanıma sunulan LGA1700 soketini iki nesil boyunca destekleyeceğini söyleyen Intel, yakında aynı mimariye dayanan 13.Nesil Raptor Lake işlemcilerini tanıtacak. Yeni işlemcilerin çıkışına az bir süre kala 700 serisi anakartların yeni detayları ortaya çıktı.

Üst seviye anakartlar DDR4 desteğini koruyacak

VideoCardz tarafından bildirilenlere göre Raptor Lake destekli Asrock anakart modellerinin bir listesine ulaşmayı başaran Computerbase, 600 serisi anakartlarda görülen ve DDR4 bellek desteğine işaret eden 'D4' ekinin üst seviye Z790 ve orta seviye H770 serisi anakartta da yer aldığını keşfetti. Bununla birlikte şu ana kadar Z790 anakartların DDR4 desteği ile gelip gelmeyeceği bilinmezlik içerisindeydi ancak yeni sızıntı ile doğrudan onaylandı diyebiliriz.

Ayrıca Asrock'a benzer şekilde birçok markanın, DDR4 ve DDR5'i destekleyen farklı anakart modellerine imza atması bekleniyor. Görünüşe göre Intel, yakında DDR5 bellekler için iddialı hız aşırtma yetenekleri ile gelecek AMD Zen 4 işlemcilere kıyasla kullanıcı dostu bir avantaj sağlamayı planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2908 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Intel, intel raptor lake ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim