Buffalo Üniversitesi araştırmacıları, bir pilin şarj edilmeden önce kalan ömrünün izlenmesine kolaylık sunacak yeni bir yöntem geliştirdiler. Ekip, bunu lityum iyon pillerin şarj olurken ya da boşalırken lityum iyonlarının hareketini daha iyi algılamayı sağlayacak yeni bir elektrot tasarımıyla gerçekleştiriyor.
Testlerde başarılı sonuçlar sergiliyor
Manyetizmayı kontrol etmek için iyonları kullanan manyeto-iyonikler üzerinde çalışan araştırmacılar, bunun lityum iyon pillerdeki şarj durumunu kontrol etmek için bir yöntem oluşturabileceğini söylüyorlar.
Araştırma ekibi, vanadyum, krom ve siyanürden oluşan lityum iyon pilde moleküler manyetik elektrot olarak işlev görecek bir bir manyeto-iyonik malzeme geliştirdi. Ferromanyetik rezonans test ünitesi kullanarak malzeme, lityum iyonlarının hareketine göre değişen manyetizmayı ölçüyor ve bu sayede pilin şarj seviyesinin hassas bir şekilde anlaşılmasını sağlanıyor.
Ekip, iyon izlemeli manyetik elektrotun önceki yaklaşımlara oranla doğrulukta %2.000 ve tepki süresinde %5.000'den fazla artış olduğunu söylüyor. Yeni yöntem, şarj edilebilir pillerde kullanılabilecek ve pilin şarj durumunun gerçek zamanlı takibi için yeni bir yol sunacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


zaten üretmediğini ne biliyorsun?... :P
yakında p.vatif çıkarır bu marka. yapmadığı birşey kalmadı zaten.
İstilacı güvercinlere karşı iyi olur. 5 10 dk da bir sopayı alıp kovalamak yordu artık.
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
Xiaomi kendini çok geliştirdi artık her alanda kaliteli işler yapıyorlar.
fışkırttığı su mermi gibi isabetli gitmeyeceği için gereksiz diye düşünmüş olabilirler.
Lazer nişangah da eklenseymiş tadından yenmezmiş.