Anlık Bildirim

Yeni Tesla Model S ve X'ler, AMD RDNA 2 mimarisi ile oyun konsolu deneyimi sunacak

AMD CEO'su Lisa Su bugünkü açıklamasında yeni Tesla modelleriyle ilgili iddiaları doğruladı. Yeni Model S/X'lerin oyun konsolu deneyimi sunmasının arkasında AMD teknolojisi bulunuyor.

tesla model s iç mekan

Geçtiğimiz ocak ayında Model S ve Model X için kapsamlı bir güncelleme operasyonu duyuran Tesla, yukarıdaki fotoğrafta da gördüğünüz gibi yeni direksiyon gibi bir dizi özellikle bizleri şaşırtmayı başarmıştı.

Tesla CEO'su Elon Musk, yeniliklerin görsel tarafta kalmayacağını, yenilenen bilgi-eğlence sisteminin adeta oyun konolu deneyimi yaşatacağını da sözlerine eklemişti. Musk, sistemin 10 teraflops, yani kağıt üstünde PS5 ile aynı güce sahip olacağını ve The Witcher 3 gibi oyunları rahatlıkla oynatabileceğini belirtmişti.

O dönemde, Tesla'nın yeni grafik donanımının AMD tarafından sağlanacağı söyleniyordu. PS5 ve Xbox Series X/S'in de arkasında şirketin RDNA 2 GPU'ları bulunduğu için bu iddia oldukça mantıklı görülüyordu. AMD CEO'su Lisa Su bugün bu söylentileri doğrulamanın yanı sıra yeni Tesla'ların bilgi-eğlence sistemlerinde AMD APU sisteminin bulunduğunu not düştü.

Şarj esnasında oyun keyfi

Lisa Su'nun açıklamasına göre RDNA 2 GPU'lar sistemde çok fazla güç gerektiren oyunlar oynanacağı zaman devreye girecek. Bunu bazı dizüstü bilgisayarların dahili ve harici grafik kartlarını kullanma biçimine benzetmek mümkün. Bu durum Tesla'lar için oldukça önemli. Zira hiçbir araç sahibi yüksek güçteki GPU'nun sürekli aktif kalarak bataryayı tüketmesini istemez.

Peki bir otomobilde neden konsol kalitesinde oyun deneyimine ihtiyaç duyarsınız? ABD'li üretici, bu özelliğin uzun bir yolculuk yaparken yemek veya şarj molası veren araç sahiplerini oldukça eğlendireceğini düşünüyor. Ayrıca şirketin üzerinde çalıştığı tam otonom sürüş teknolojisi sayesinde yolculuk esnasında da oyun oynanabileceğini söylemek mümkün.

Üstelik oyun deneyimi öndeki 17 inçlik büyük ekranla sınırlı değil. Arka tarafta da yolcular için bir ekran mevcut fakat bu öndekine göre oldukça küçük.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim