Anlık Bildirim

Yeni Zelanda’da devlet kurumları, 2025 yılı itibariyle sadece elektrikli araç kullanabilecek

2050 yılında karbon nötr olacağını duyuran Yeni Zelanda'nın devlet kurumlarında 2025 yılı itibariyle sadece elektrikli otomabil kullanılacak.

Yeni Zelanda’da devlet kurumları, 2025 yılı itibariyle sadece elektrikli araç kullanabilecek
Karbon nötr olma hedefleri konusunda hızlı tedbirler almaya karar veren Yeni Zelanda, bu konudaki ilk ciddi adımı kamu sektöründe atacak.

İklim konusunda acil durum ilan ettiğini ifade eden ülke Başbakanı Jacinda Ardern, ilk etapta tüm kamu sektörünü 2025 itibariyle karbon nötr hale getireceklerini söyledi. Ardern’in yaptığı duyuru doğrultusunda bakanlıklar dahil tüm devlet birimleri artık sadece elektrikli araç satın alabilecek. Tüm kamu binaları için ise “yeşil standart” zorunlu hale getirilecek.

Yeni Zelanda karasularında petrol ve gaz keşfi çalışmalarını da askıya aldığını söyleyen Başbakan, iklim konusunda alınan acil durum karanının tamamen bilimsel verilere göre şekillendiğini ifade etti. Ardern, konuşmasında “Acil durum kararlarını ancak hayati bir tehlike ya da olağanüstü bir olay anında alıyoruz. İklim değişikliğine karşı harekete geçmezsek, bu tür acil durumları kıyılarımızda sürekli görmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yeni Zelanda’da devlet kurumları, 2025 yılı itibariyle sadece elektrikli araç kullanabilecek

2019 yılında yaptığı duyuruda Yeni Zelanda, 2050 yılı itibariyle net sıfır hale geleceğini ve 2035 yılı itibariyle de tamamen yeşil enerji kullanmaya başlayacağını söylemişti. Başbakan Jacinda Ardern, almış olduğu çevre dostu kararlara rağmen, tarım ve hayvancılık sektörünün metan sorununa kayıtsız kalmakla suçlamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3252 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iklim değişikliği, elektrikli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim