Anlık Bildirim

Yıl sonuna kadar 1 milyar kişi 5G'ye bağlanacak

5G ile birlikte çok daha yüksek kablosuz hızlar hayatımıza girmeye başlıyor. Ancak 5G ile birlikte aynı şekilde daha yüksek fiyatlarla da karşılaşabileceğimiz söyleniyor.
Yıl sonuna kadar 1 milyar kişi 5G'ye bağlanacak Tam Boyutta Gör
5G önemli bir dönüm noktasına ulaşmak üzere. Telekom ekipmanı üreticisi Ericsson, en son mobilite raporunda, dünya çapında 1 milyar kablosuz abonenin yıl sonuna kadar 5G'ye bağlanacağını söylüyor. Bu sayı, 2022'de yaklaşık 5 milyar aboneye ulaşan 4G'nin hala daha çok gerisinde.

Ericsson, 4G büyümesinin yıl sonunda zirveye ulaşacağını ve 5G'nin hüküm süren bağlantı standardının yerini almak için yarışacağını tahmin ediyor. Birçoğumuz için daha yüksek hızlar yolda olsa da, muhtemelen bunun için de daha fazla ödememiz gerekecek.

Operatörler son üç yıldır 5G altyapılarını Kuzey Amerika'da iyiden iyiye yaygınlaştırmış durumda. Tahminlere göre bu bölgedeki mobil abonelerin yaklaşık yüzde 35’i 2022’nin sonunda 5G abonesi olacak.

5G ile fiyatlar yükselebilir

Yıl sonuna kadar 1 milyar kişi 5G'ye bağlanacak Tam Boyutta Gör
Öte yandan Ericsson'un 5G için daha yüksek fiyatlara ilişkin raporu, kablosuz planların farklı hız katmanlarına ayrılmasının yaygın olduğu Batı Avrupa'yı gösteriyor. Ancak yüksek fiyatlar sadece Batı Avrupa veya ABD için sınırlı değil; Ericsson, küresel olarak 5G sunan operatörlerin yüzde 25'inin 4G hizmetleri üzerinden 5G için prim talep ettiğini ve ortalama yüzde 40 civarında bir fiyat farkı olduğu belirtiyor.

Olası fiyat artışlarının kapıda olmasına rağmen yayınlanan rapora göre 5G toplam abone sayısı dünya genelinde 870 milyona çıkmış durumda. Temmuz ve Eylül ayları arasında dünya genelinde 110 milyon yeni abone eklendiği belirtiliyor.

Rapora göre, 2028 yılına kadar 5G'nin dünya çapında 5 milyar aboneliğe ulaşması ve tüm ağ aboneliklerinin %55'ini oluşturması bekleniyor. 2028'deki genel mobil aboneliklerin 9,2 milyardan fazla olması bekleniyor.

Kaynakça https://www.cnet.com/tech/mobile/more-than-1-billion-people-expected-to-be-using-5g-by-years-end/ https://www.theverge.com/2022/11/30/23486509/5g-subscribers-ericsson-mobility-report-november-2022-billion Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4054 kez okundu.
16 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
5g, ericsson ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim