Anlık Bildirim

YouTube reklam engelleyicileri bloklamaya başladı

YouTube platformunda video izlemek isteyenlerin artık reklam engelleyicileri kapatacağı dönem geliyor. YouTube gelir modeline darbe vuracak hiçbir yan etkiyi istemiyor. 
YouTube Tam Boyutta Gör
Kazancının büyük bölümünü reklam gelirlerinden elde eden YouTube için haliyle gelir akışını bozan her türlü müdahale en ağır şekilde karşılık görüyor. Platform reklam engelleyicilere karşı savaş açtı.

YouTube reklam engelleyici istemiyor

Haziran ayında belirli bir kullanıcı kitlesi ile başlayan reklam engelleyici testleri sona erdi ve global çapta kullanıma sunuldu. Tarayıcısında reklam engelleyici kullananlar bundan sonra YouTube videolarına erişemeyecek.

YouTube tarayıcıda reklam engelleyici algıladığında kullanıcıya bir bilgilendirme ekranı gösterecek ve reklam engelleyicileri pasif hale getirmesini ya da reklam istemiyorsa YouTube Premium kullanmasını tavsiye edecek.

YouTube büyük bir içerik üretici ekosistemini beslediği için reklam engelleyicileri kesinlikle kurallara aykırı buluyor. Zira reklamsız izlenen videolar nedeniyle içerik üreticilerin gelirleri de azalmış oluyor. Reklam engelleyici politikasının gelirlere nasıl etki edeceği merak konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3279 kez okundu.
20 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
youtube, reklam engelleyici ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim