Anlık Bildirim

YouTube özel alan adları başladı

YouTube kanal adreslerinin uzun olmasından şikayet eden içerik üreticilerine müjde. Artık diğer sosyal ağlar gibi kısa bir şekilde isimlendirmeler mümkün oluyor. 
YouTube Tam Boyutta Gör
İlk dönemlerinde benzersiz belirteç olarak kullanıcı adlarını öne çıkaran YouTube, kanal özelliği ile birlikte uzun ve karmaşık kanal isimlerini kullanıma sunmuştu. Şimdi ise ilk dönemlerdeki konsepte geri dönülüyor.

YouTube kanallarına özel isimler

Handle olarak adlandırılan bu yeni özellik youtube.com/@kanalismi şeklinde özelleştirilmiş isimlere sahip olacak. Böylece Facebook, Telegram veya Twitter gibi YouTube da akılda daha kolay kalabilecek isimlendirmeye geçmiş oldu.

Önümüzdeki günlerden itibaren içerik üreticilere bu yeni özellik sunulmaya başlayacak ve bir isim belirlemesi istenecek. Farklılaşma konusunda önemli bir adım olan Handle özelliği ayrıca yorumlarda da daha kolay mention yapabilme imkânı da sunacak.

Hali hazırda youtube.com/c/kanalismi şeklinde özelleştirilmiş isimlendirme kullanan üreticilerin kanal adları da otomatik olarak yeni formata aktarılacak. Özelliğin kanal abone sayısı ve görünürlüğü dikkate alınarak başlayacağı ifade ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim