Anlık Bildirim

YouTube, topluluk alt yazılarını kaldırıyor

Google yaptığı açıklama ile video akış devi YouTube'un Topluluk Katkıları olarak bilinen ve izleyicilerin videolara alt yazı eklemelerine olanak sağlayan bir özelliği kaldıracağını bildirdi.

YouTube, topluluk alt yazılarını kaldırıyor Tam Boyutta Gör

YouTube'da izlediğiniz bir videoya alt yazı ekleyebileceğiniz bir özellik olan Topluluk Katkıları platformdan kaldırılıyor. Google, videolarda neredeyse hiç kullanılmadığı ve bu alt yazıların mevcut olduğu durumlarda genellikle düşük kaliteli, spam içerikli veya başka bir şekilde sorunlu olduğu için YouTube'un Topluluk Katkıları özelliğinin bir süre sonra kullanılmayacağını duyurdu.

28 Eylül'de kaldırılacak

Google blog gönderisindeki açıklamada: "Hem içerik oluşturucular hem de izleyiciler, spam, kötüye kullanım ve düşük kaliteli gönderimler de dahil olmak üzere topluluk katkıları özelliğiyle ilgili sorunlar bildirdiler." ifadelerine yer verilirken Topluluk Katkıları alt yazılarının, videoların %0,2'sinde tercih edildiği belirtildi. 

YouTube, topluluk alt yazılarını kaldırıyor

Google blog gönderisinde ayrıca, kullanıcıların Topluluk Katkıları alt yazıları yerine, büyük bir çoğunlukla içerik oluşturucuların hazırladığı ya da YouTube'un alternatif alt yazı araçlarını kullandığını da ekliyor. 

28 Eylül 2020 tarihinden sonra Topluluk Katkıları özelliği tüm kanallarda durdurulacak. O tarihe kadar eklenen topluluk alt yazıları videolarda yer almaya devam edecek.

Kaynakça https://www.theverge.com/2020/7/31/21349401/youtube-community-captions-deaf-creators-accessibility-google https://www.androidpolice.com/2020/07/31/youtube-is-doing-away-with-community-driven-captions-and-translations/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim