Anlık Bildirim

YouTube ve diğer platformlara yüzde 15 vergi

YouTube kazançları için şirket kurarak vergi dilimlerine dahil olma dönemi sona eriyor. Üreticiler artık ayrı bir hesap açarak gelirlerini buradan vergilendirecek.

YouTube vergisi ne kadar? Tam Boyutta Gör

Ülkemizde YouTube üzerinden para kazanan kişilere uygulanan vergilendirme sistemi oldukça can yakıcıydı. Şirket kurma ve muhasebe konuları nedeniyle zor durumda kalan içerik üreticileri için yeni kanun geliyor. 

Yüzde 15 vergi

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre Meclis açıldığında gündeme gelecek olan vergilendirme kanununa göre YouTube ve diğer sosyal medya üzerinden gelir elde edenler için yüzde 15 vergi uygulanacak. Kanunun internetten gelir elde eden tüm içerik üreticilerini kapsadığı ifade ediliyor. 

Bu uygulamanın şirket kurma yerine bankada bir hesap açarak tüm internet gelirlerinin bu hesap üzerinden banka tarafından vergilendirilmesi şeklinde olacağını daha önce Mesut Çevik de dile getirmişti. Küçük kazançları olanların şirket kurarak muhasebe masraflarına girmesi oldukça zorlayıcıydı. 

Diğer bir durum ise yemek tarifleri ve eğitim verme gibi belirli kategorilerin özel olarak izleneceği ve belirli bir trafiğin üzerine çıkmasının bekleneceği belirtiliyor. Sonrasında ise vergilendirme uygulanacak. 

Dijital Vergi Dairesi adıyla kurulacak oluşum ise elektronik defter gibi tüm belge uygulamalarının tek bir çatı altında toplanması ve izlenmesini amaçlıyor. Böylece vergilendirme sistemlerine mükellefler kolay bir şekilde erişebilecek. 

Aktarılan bilgiler net olmadığı için özellikle Admob veya benzeri reklam platformlarından uygulamalar veya siteler ile gelir elde edenler nasıl hareket edecek tam bilinmiyor. Bunlar önümüzdeki ay netleşmiş olacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9913 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
youtube, youtube vergi ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim