Anlık Bildirim

1.000 km menzilli ve 760 beygir: Quant 48Volt

NanoFlowcell önümüzdeki Cenevre Otomobil Fuarı'nda elektrolit sıvıyla çalışan, 1.000 kilometre menzilli, 760 beygir güç üretebilen alternatif yakıtlı canavarını tanıtacak.
Elektrolit sıvı gücüyle çalışan spor otomobilleriyle gündemi meşgul etmeye başlayan NanoFlowcell, önümüzdeki ay Cenevre Otomobil Fuarı'nda Quant 48Volt'un konsept versiyonunun prömiyerini yapacak.
Lihtenştayn merkezli şirket, elektrolit sıvısı ile çalışan pillerden (akış pili olarak da bilinir) güç alan bir motor geliştiriyor. Şirketin geleneksel pillerin bazı sorunlarını çözmek gibi hedefleri var ancak şu an için bunlar iddiadan öteye gidememiş durumda.
NanoFlowcell tarafından ortaya atılan rakamlar oldukça etkileyici. Quant 48Volt'un motoru, 760 beygir güç üretebiliyor ve bunu 4 tekere aktararak otomobili 0'dan 100 km hıza 2.4 saniyede çıkarabiliyor. Ayrıca aracın saatte maksimum 290 km hıza ulaşabildiğini belirtelim.
Otomobildeki pozitif ve negatif sıvı elektrolit tankları, 151 litre (40 galon) iyonik sıvı depolayarak, tam dolu tankla 965 kilometrenin üzerinde menzile ulaşabilmesini sağlıyor. Çevre dostu olması konusunda daha da etkileyici olan şey ise sıvının galon başına nikelden daha düşük maliyette olacağının tahmin edilmesi.
Altyapı sorunu ise konunun bir başka boyutu. Şirket, mevcut benzin istasyonlarının bu sıvıları tedarik edebileceğini söylüyor ancak yine de bu istasyonları, sadece bir otomobil üreticisi tarafından sunulan yeni teknolojiye geçmek için ikna etmek gerekecek.
Otomobilin fiyatı ve beklenen satış tarihi henüz netlik kazanmamış durumda. NanoFlowcell'in ayrıca, 136 beygir güç sunabilecek daha mütevazi bir motora sahip "Quantino" adlı uygun fiyatlı bir model üzerinde çalışmalara başladığını da ekleyelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15114 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, quant 48volt ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim