Anlık Bildirim

13 yaşındaki bir çocuk Tetris'i bitirmeyi başararak tarihe geçti: İşte videosu

Tetris oyunu daha önce sadece yapay zeka tarafından bitirilmişti. 13 yaşındaki Willis Gibson, oyunu insan eliyle tamamlamayı başaran ilk kişi olarak tarihe geçti. Çökene kadar oynadı.
13 yaşındaki bir çocuk Tetris'i bitirmeyi başararak tarihe geçti
Blue Scuti takma adını kullanan 13 yaşındaki Willis Gibson, orijinal Nintendo NES konsolunda klasik Tetris oyununu bitirmeyi başardı. Oyun kilitlenene kadar oynamaya devam eden çocuk, tarihte bu yapan ilk kişi oldu. Videonun tamamını YouTube'da kanalından izleyebilirsiniz.

Gibson, Dünya Şampiyonası yarı finalleri sırasında kendi rekoru da dahil olmak üzere Tetris'te daha önce kırılmış olan tüm rekorları kırdı. Bundan önce sadece yapay zeka oyunu sonuna kadar tamamlamayı başarmıştı. Tabi burada oyunun çöktüğü kill screen (ölüm ekranı) durumundan bahsediyoruz.

"Parmaklarımı hissetmiyorum"

Blue Scuti lakaplı oyuncunun Tetris'i bitirmesi yaklaşık 38 dakika sürdü. Bu başarıya ulaşmasında oyun kumandasını daha hızlı kullanmasını sağlayan özel bir "yuvarlama" tekniği ve "hiper dokunma" yönteminin de etkisi büyük oldu.

Yayınlanan videoda çocuğun sonlara yaklaştıkça giderek gerginleştiğini görüyoruz. Tetris'in sonuna ulaşmayı başardıktan sonra ise dudaklarından "Aman Tanrım, evet! Bayılacağım. Parmaklarımı hissetmiyorum, ellerimi hissetmiyorum" cümleleri dökülüyor. Willis Gibson bu başarısını, Aralık ayında kaybettiği babasına ithaf etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14073 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Oyun, tetris ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim