Anlık Bildirim

17 kişi aynı anda uzayda: Bu bir rekor

Çin'in Shenzhou 16 uzay aracının başarıyla fırlatılmasıyla birlikte yörüngedeki insan sayısı 17'ye ulaşarak rekor kırdı. Bir önceki rekor 16 Eylül 2021 tarihinde kırılmıştı.
17 kişi aynı anda uzayda: Bu bir rekor Tam Boyutta Gör
Shenzhou-16 insanlı uzay aracının fırlatılmasının ardından bugün itibarıyla, Dünya yörüngesindeki insan sayısında yeni bir rekor kırıldı.

Shenzhou-16 uzay misyonu bugün başladı

Şu anda yörüngede 17 kişi bulunuyor: Altı Çin vatandaşı, üç Rus, beş Amerikalı, iki Suudi Arabistan temsilcisi ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir kişi. Yörüngedeki insan sayısına ilişkin bir önceki rekor 16 Eylül 2021'de kırılmıştı. O tarihte yörüngede aynı anda 14 kişi bulunuyordu. Ondan önceki rekor ise 1995 yılında yörüngede 13 kişi varken kırılmıştı.

17 kişi aynı anda uzayda: Bu bir rekor Tam Boyutta Gör
Çin İnsanlı Uzay Uçuşu Program Otoritesi (CMSA), Long March 2F roketinin Shenzhou-16 misyonu için Pekin saatiyle 9:31'de Kuzey Çin'deki Jiuquan uzay üssünden fırlatıldığını bildirdi. Yaklaşık 10 dakika sonra uzay aracı roketten ayrılarak hedef yörüngesine girdi. Shenzhou-15 seferinin üyeleri ise Temmuz ayı başlarında Dünya'ya dönecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim