Anlık Bildirim

2016 yılında elektrikli araç üretimi %100 arttı ve 2 milyar dolara ulaştı

CB Insights'ın yayınladığı rapora göre elektirkli araç üretimi geçen seneye oranla iki katına çıktı ve 2 milyar dolarlık ''mega'' bir sektör haline geldi. İşte rakamlar ve diğer detaylar:
 
2016 yılında elektrikli araç üretimi %100 arttı ve 2 milyar dolara ulaştı
Geleceğin teknolojisi olarak gösterilen elektrikli araçlar, yaygınlaşmaya başladığı 2010’ların başında kendisinden beklenilen patlamayı bir türlü gösteremedi.  2010-2012 yılları arası 800 milyon dolarlık bir yatırıma sahipti ancak 2013’te Fisker, A123 ve Better Place gibi yeni şirketlerin peş peşe iflas kararı açıklaması yatırımcıları korkuttu ve elektronik araç girişimlerine para akışı durma noktasına geldi.

Girişimcilerin para akışını sağlamak için yatırımcıları ikna etmesi pek kolay olmadı ancak Tesla gibi şirketlerin başarıları sayesinde sektör şu an her zamankinden daha iyi bir noktada. Yakın zamanda açıklanan rapora göre 2016 yılında elektrikli araç üretimi %100 artış göstererek hızla büyüdü ve yaklaşık 2 milyar dolarlık dev bir sektör halini aldı.

CB Insight’ın raporuna göre, 2010 yılından günümüze elektrikli arabalar üzerinde çalışan şirketlerden şarj istasyonlarına kadar 200’den fazla yatırım yapıldı ve 2016 yılında toplam 2 milyar dolara yakın bir para akışı sağlandı.

3 Yılın Toplamından Fazla Bu miktarın ne kadar büyük bir sıçrayış olduğunu anlamak içinse geçmiş 2 yıla bakmak yeterli. 2014 yılında 326 milyon dolar yatırım alan sektör 2015 yılında 920 milyonluk bir paya ulaşmış. NextEV, Future Mobility, Faraday Future ve Lucid Motors gibi firmaların 100 milyon doların üzerinde büyük yatırımlar alması ve Prottera, Evetran gibi firmaların ise daha küçük miktarlardaki mantıklı yatırımları sayesinde sektör son 3 yılın toplamında daha fazla miktarda yatırıma hacmine ulaşmış oldu.

Elektrikli araç sektörü hala büyümekte olan bir sektör ve bu yılki rekor yatırımların etkisini önümüzdeki dönemlerde fazlasıyla hissetmek şaşırtıcı olmayacak. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2676 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, elektrikli otomobil ve pazar raporu
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim