Anlık Bildirim

2000 beygirlik Drako Dragon elektrikli SUV tanıtıldı: Dört motor, martı kanat kapılar ve 290 bin dolar fiyat

Los Angeles Otomobil Fuarı'nda sergilenen hiper lüks elektrikli SUV, dikkat çekici tasarımının yanı sıra fazlasıyla iddialı teknik özelliklere sahip. İşte Drako Dragon ile ilgili ayrıntılar:
290 bin dolarlık süper lüks elektrikli SUV: Drako Dragon Tam Boyutta Gör
Kaliforniya merkezli girişim Drako, ikinci üretim modeli olan Dragon isimli elektrikli SUV modelini görücüye çıkardı. Los Angeles'ta sergilenen araç, dört elektrik motoruyla toplam 2000 beygir güç sunuyor.

Yeni Drako Dragon için teknik olarak iki kapılı bir SUV denilebilir. Zira araç beş kişilik yaşam alanına sahip olmasına rağmen buraya tek parça halinde yukarı doğru açılan kapılardan erişim sağlanıyor. Ölçülere baktığımızda ise aracın 5054 mm uzunluğa, 2057 mm genişliğe ve 1600 mm yüksekliğe sahip olduğunu görmekteyiz. Bu da onu Tesla Model X'ten hafifçe daha uzun ve geniş bir araç yapıyor.

Şirket, Dragon'un en güçlü ve en hızlı hiper lüks SUV olduğunu iddia ediyor. Söz konusu model, 0-100 km/s hızlanmasını 1.9 saniyede, çeyrek millik mesafeyi ise 9 saniyede tamamlıyor. Son hızı ise 322 km/s olarak açıklandı. Söz konusu modelde yerden yüksekliği seçili moda göre (163-315 mm) ayarlayan adaptif süspansiyon sistemi bulunuyor. Yola aktarılan gücün dizginlenmesinden ise önde 10 pistonlu kaliperlere sahip 420 mm'lik ve arkada 6 pistonlu kaliperlere sahip 410 mm'lik fren diskleri sorumlu.

290 bin dolarlık süper lüks elektrikli SUV: Drako Dragon Tam Boyutta Gör
Elektrikli Drako Dragon'un 2000 beygirlik gücünün arkasında dört motorlu güç aktarma sistemi bulunıyor. Her tekerleğe bağımsız olarak güç veren motorlar, Drako tarafından geliştirilen batarya paketinden besleniyor. Bataryanın detayları henüz belli değil ancak Dragon için tam dolu şarjla 675 kilometre sürüş menzili hedefleniyor. Üstelik 500 kW'a varan DC hızlı şarj desteği ile 10 dakikada yüzde 80 dolum gibi fazlasıyla iddialı vaatler söz konusu.

Drago Dragon'un performansında etkili olan bir diğer unsur da tamamen karbon fiberden oluşan yapısı. Şirket, bu yapının sıradan bir SUV'a göre sertliği iki katına çıkarırken ağırlığın da yüzde 50 oranında azaltılmasını sağladığını belirtiyor. Açıklanan verilere göre SUV'un ağırlığı 2254 kilogram. Bu noktada, Tesla Model X Plaid'den daha fazla menzil (tahmini) ve güç sunmasına rağmen ondan daha hafif olduğunu belirtelim.

290 bin dolarlık süper lüks elektrikli SUV: Drako Dragon Tam Boyutta Gör
Dragon, Lowie Vermeersch ve onun GranStudio takımı tarafından İtalya'da tasarlandı. Aerodinamik ve kaslı bir yapıya sahip olan SUV'da ince LED farlar ve panjurun hemen üzerinden giren havayı ön kaputun üzerinden tahliye eden geniş bir hava kanalı dikkat çekiyor. Bunun dışında dijital aynalar, sarı kaliperler, 23 inç alaşımlı jantlar, coupe stili tavan ve ince LED stoplar da göze çarpan detaylar arasında. İç mekanda ise tam bir ekran geçidi var diyebiliriz. Bu beş ekranın en büyüğü konsolun merkezinde bulunuyor.

Elbette kağıt üzerinde fazlasıyla etkileyici olan bu özelliklerin fiyat olarak karşılığı da oldukça yüksek. Fiyatı 290 bin dolar olarak açıklanan SUV için 500 dolar kapora ile rezervasyon alımına başlanmış. Sadece 99 adet üretilecek First Edition için ise 5 bin dolar rezervasyon ücreti gerekiyor. Drako Dragon'un teslimatlarının 2026'da başlaması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7445 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli araçlar, SUV ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim