Anlık Bildirim

2TB bellek kapasiteli AMD Radeon Pro SSG duyuruldu

Hollywood gibi içerik üreten ve büyük verilerle çalışan sektörlerde veri işleme hızı çok önemli. AMD yeni tanıttığı Radeon Pro SSG ile 2TB bellek kapasitesine ulaşıyor.

Bu hafta AMD’nin tanıttığı Vega tabanlı ekran kartları sadece oyuncu sektörü ile ilgili değildi. Firma iş istasyonları ve profesyoneller için de Vega tabanlı hızlandırıcılar hazırladı. Bunlardan birisi 2TB bellek kapasiteli AMD Radeon Pro SSG modeli.

En hızlı veri işleme

AMD Radeon Pro SSG markası altında pazarlanacak yeni çözüm, son kullanıcıdan ziyade Hollywood gibi içerik üreten ve büyük verilerle çalışan sektörleri hedefliyor. Bu bakımdan belleğin çok hızlı veri işlemesi gerekiyor.

Tam 2TB bellek kapasitesine sahip hızlandırıcı aslında farklı bir yola başvuruyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da devre kartı M.2 NVMe SSD sürücüleri ile donatılmış. Depolama belleğini yerleşik bellek olarak da kullanabilen hızlandırıcı yüksek kapasiteli verileri doğrudan flash belleğe gönderiyor. Böylece çok daha hızlı işleme kapasiteleri ortaya çıkıyor.

AMD yaptığı testlerde standart iş istasyonu ekran kartı olan sistemlere göre 5-6 kat daha hızlı 8K görüntüler işlendiğini tespit etmiş. Yani bu hızlandırıcılar 4K içeriğin ötesinde ham 8K işleme kapasitesine geçiş yapıyor.

16GB HBM 2 bellek kullanan hızlandırıcıda 4096 işlem birimli Vega 10 XT çekirdeği kullanılıyor. İşlem performansı 12.3 TFLOPS olan çekirdek muhtemelen biraz daha düşük hızlarda çalışıyor. Bant genişliği ise 480GB/s seviyesinde.

Üst seviye malzeme kalitesi ile üretilen Vega tabanlı Radeon Pro SSG için açık kaynak yazılımlar da hazırlandı. Render alma yazılımı Radeon ProRender ve SOLIDWORKS gibi çalışmaları Unreal Engine gibi motorlara aktaran Radeon ProRender Game Engine Importer bunlardan bazıları.

Vega tabanlı AMD Radeon Pro SSG hızlandırıcısı 6999$ fiyat etiketi ile satışa sunulacak. Geçen yılın Fiji tabanlı ve 1TB bellek kapasiteli Pro SSG hızlandırıcısının 9999$ olduğunu düşünürsek fiyatın oldukça düştüğünü söyleyebiliriz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim