Anlık Bildirim

3 boyutlu kozmik modeller oluşturuldu

En güncel ve en iyi verilerden oluşturulan 3 boyutlu modellemeler sayesinde uzayda bulunan nesnelerin hareket hızı, geometrisi ve diğer temel fiziksel özellikleri daha yakından anlaşılabilecek.

3 boyutlu kozmik modeller oluşturuldu

NASA’nın Chandra X-ray gözlemevinden elde edilen verilerle oluşturulan bilgisayar simülasyonları ücretsiz olarak herkes tarafından erişilebilecek. Oluşturulan 3 boyutlu modellemeler sayesinde kullanıcılar yıldızların ve süpernova kalıntılarının izlerinin hareketini takip edebilecek.

3 boyutlu kozmik modeller oluşturuldu

3 boyutlu kozmik modeller oluşturuldu Tam Boyutta Gör

Elde edilmiş en güncel ve en iyi verilerden oluşturulan 3 boyutlu modellemeler sayesinde uzayda bulunan nesnelerin hareket hızı, geometrisi ve diğer temel fiziksel özellikleri astronomlar tarafından daha yakından anlaşılabilecek gibi görünmekle birlikte herhangi bir astronomi eğitimi olmayan kişiler de 3 boyutlu modelleri görüntüleyebilecek ve kozmik yapıları inceleyebilecek.

Bahsi geçen simülasyonların yıldızların kronolojik süreçlerine odaklandığı belirtiliyor. Simülasyonlar sayesinde bir yıldızın doğumundan, yıldız yüzeyinde meydana gelen aktivite formlarına kadar olan süreç incelenebiliyor ve yıldız süpernova içerisindeki ömrünü tamamladıktan sonra yıldızın ardında bıraktığı nesnelere ait örnekler incelenebiliyor.

Ayrıca 3 boyutlu modellerin her birinin altında ayrıntılı açıklamalar bulunuyor.

Bahsi geçen kozmik modellere aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

https://sketchfab.com/sorlando/collections/universe-in-hands

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim