Anlık Bildirim

4 yıllık bir açık Android cihazlarının yüzde 99'unu tehdit ediyor

4 yıllık bir açık Android cihazlarının yüzde 99'unu tehdit ediyor

Açık kaynak olması nedeniyle zararlı yazılım saldırılarına maruz kalan Android için Google sık sık yeni tedbirler alsa da tamamen önüne geçilebilmiş değil. İnsanların mobil cihazlarla daha çok haşır neşir olması nedeniyle PC'lerden daha fazla mobil cihazlar tehdit altında. Yeni ortaya çıkan bir açık ise neredeyse tüm Android cihazlarını tehdit ediyor.

Bluebox güvenlik firması tarafından Şubat ayında tespit edilen bir açık 4 yıl önceki Android 1.6 sürümünden bu yana mevcut ve cihazların neredeyse yüzde 99'unu tehdit ediyor. Açık Android uygulamalarının şifreli olarak onaylandığı ve kurulduğu sistemde mevcut. Bu sistem sayesinde uygulamalar onaydan geçerek kuruluyor. 

Kötü niyetli kullanıcılar zararlı yazılımları sanki onaylı uygulamaymış gibi hiçbir kodunu değiştirmeden sisteme yerleştirebiliyor. Bu sayede güvenli gibi görünen yazılım; telefon görüşmeleri, uygulama verileri, hesap ve servis şifreleri, SMS mesajları, kamera, kaydedilmiş görüşmeler vb. tüm verilere erişebiliyor. 

Açığın şu anda ne çaplı bir zarara sebep olabileceği bilinmiyor. Google konunun farkında ve Play mağazasının onay süreçleri revize edilerek bu açıktan faydalanabilecek uygulamaları engellemeye başladı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1764 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Android, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim