Skoda, elektrikli otomobil ailesinin en erişilebilir modeli olacak yeni Skoda Epiq modelini resmi olarak tanıttı. Volkswagen ID. Polo ve Cupra Raval ile aynı altyapıyı paylaşan kompakt elektrikli crossover, markanın yeni “Modern Solid” tasarım anlayışını da ilk kez tam anlamıyla yola taşıyor.
Her ne kadar doğrudan Citigo-e iV’nin devamı olmasa da Epiq, Skoda’nın giriş seviyesindeki elektrikli modeli olarak benzer bir rol üstleniyor. Avrupa’nın bazı pazarlarında modelin fiyatının içten yanmalı motorlu Kamiq seviyesinde olması bekleniyor. 25.900 eurodan başlayan fiyatlarla satılacak olan Skoda Epiq, önümüzdeki yılın ortasında Türkiye'ye gelecek.
Yeni Skoda Epiq nasıl görünüyor?
Birçok elektrikli otomobilde görülen gizli kapı kollarının aksine Skoda, geleneksel tasarımı tercih etmiş. Buna rağmen aktif hava kanalları ve aerodinamik jant tasarımları sayesinde Epiq’in sürtünme katsayısı 0.275 seviyesine kadar düşürülmüş.
İç mekânda büyük ekran ve fiziksel tuşlar birlikte sunuluyor
Kabinde 5.3 inç dijital gösterge paneli ve 13 inç multimedya ekranı standart olarak sunuluyor. Skoda’nın tamamen dokunmatik kontrollere yönelmemesi dikkat çekerken, orta bölümde fiziksel tuşlara da yer verilmiş.
Kompakt boyutlarına rağmen bagaj hacmi tarafında oldukça iddialı olan Epiq, 475 litrelik yükleme hacmi sunuyor. Bu değer, benzinli Kamiq’ten 75 litre daha fazla. Arka koltuklar yatırıldığında hacim 1344 litreye kadar çıkıyor.
Skoda Epiq motor seçenekleri ve menzil
Skoda Epiq, markanın önden çekişli elektrikli modeller için geliştirdiği yeni MEB+ platformunu kullanan ilk seri üretim modeli oldu.
Modelde üç farklı elektrik motoru seçeneği sunuluyor:
- 114 beygir güç / 267 Nm tork
- 133 beygir güç / 267 Nm tork
- 208 beygir güç / 290 Nm tork
En güçlü versiyon, 0’dan 100 km/s hıza 7.1 saniyede ulaşabiliyor ve maksimum 160 km/s sürate çıkabiliyor.
Skoda’ya göre küçük bataryalı versiyon yaklaşık 310 kilometre menzil sunarken, büyük bataryalı modelde bu değer 440 kilometreye kadar ulaşıyor.
DC hızlı şarj tarafında ise LFP batarya 90 kW, NMC batarya 125 kW'a kadar desteğe sahip. Büyük bataryalı versiyon yüzde 10’dan yüzde 80’e yaklaşık 24 dakikada şarj olabiliyor.
Skoda’nın en büyük elektriklisi yolda
Skoda, Epiq’in ardından ürün gamını genişletmeye devam edecek. Markanın yıl sonunda tanıtacağı üç sıra koltuklu yeni Peaq SUV modeli, şimdiye kadar üretilen en büyük Skoda elektrikli otomobili olacak.
Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin:

Bir ara en etkileyici humanoid robotik işleri Boston Dynamics'ten çıkıyordu ama Çinliler son 2-3 yılda inanılmaz bir atılımla onlara yetiştiler ve hatta onları geçtiler.
449 dolara kimse almaz, hakkı 250-300 dolardır.