Anlık Bildirim

450 bin galonluk su NASA'nın uzay merkezinde işte böyle havaya uçuruldu

NASA, Florida'daki JFK Uzay Merkezi'nde ilginç bir deneme gerçekleştirdi. İşte tam 450 bin galonluk su kütlesinin havaya uçurulduğu test anlarından muhteşem görüntüler:
NASA'nın insanlı Mars görevleri için tasarladığı tarihin en güçlü roketi SLS, büyük bir hızla geliştirilmeye devam ediyor. Florida'daki JFK Uzay Merkezi'nde SLS için geliştirilen yeni bir sistemin ilk testlerini gerçekleştiren NASA, tam 450 bin galonluk (yaklaşık 1.700.000 litre) su kütlesini havaya uçurarak muhteşem görüntüler ortaya çıkardı.


Devasa itki güçlerine sahip olan roketler, kalkış sırasında hem inanılmaz bir ısı yayıyor hem de etkisi kilometrelerce uzaklıkta bile hissedilebilecek gürültü problemleri ortaya çıkarıyor. Kalkış bölgesinde oluşan işte bu ekstrem koşullar nedeniyle de roket, uzay aracı, kalkış kompleksi ve genel anlamda tüm görev için çok büyük bir tehlike oluşuyor.
NASA ise, bu ekstrem koşulların herhangi bir probleme yol açmaması için temel anlamda ortama büyük su kütleleri püskürtmekten oluşan bir sistemden yararlanıyor.

Tabi söz konusu tarihin en güçlü roketi SLS olunca NASA'nın da önceki roketlerinde kullandığından daha etkili bir sisteme ihtiyacı olmuş. Bu sistemin ilk denemelerini geçtiğimiz Aralık ayında Florida'da gerçekleştiren uzay ajansı, tam 450 bin galonluk su kütlesini havaya uçurarak sistemin gücünü test etmek istemiş. Su kütlesi yaklaşık 30 metre yüksekliğe kadar ulaşırken NASA da testin başarıyla sonuçlandığını söylüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9911 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nasa, space launch system ve
2 etiket daha sls Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim